Doorgaan naar artikel
Eerste beelden van OnePlus 9-serie gelekt
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

De eerste beelden van de OnePlus 9 en de OnePlus 9 Pro zijn recentelijk gelekt. Het gaat deels om concrete beelden van het daadwerkelijke toestel, maar ook om technische tekeningen (CAD-renders) waar de uiteindelijke producten op worden gebaseerd. De OnePlus 9-serie lijkt in grote lijnen de OnePlus 8-serie te volgen qua design. Ook lijkt duidelijk dat OnePlus niet definitief afscheid heeft genomen van de Pro-varianten van hun toestellen. Dit leek even het geval, omdat de OnePlus 8T geen Pro-variant heeft. Gespeculeerd wordt dat de OnePlus 9-serie al in maart 2021 uitkomt, als opvolger van de OnePlus 8T.

Uit de CAD-renders is op te maken dat de OnePlus 9 aan de voorzijde niet veel verschilt van de OnePlus 8T. Het gaat om een vlak scherm met een pinhole selfie-camera in het glas verwerkt. De reguliere OnePlus 9 heeft net als de OnePlus 8 een vlak scherm. Mogelijk betreft het hier een Fluid AMOLED-display met maar liefst 144Hz schermverversingsnelheid. Dat is een upgrade ten opzichte van de huidige 120Hz standaard van OnePlus. Aan de achterzijde valt op dat de cameramodule bij de OnePlus 9-serie in lijn met de OnePlus 8T naar de linkerbovenhoek is verplaatst. We zien bij de OnePlus 9 een driedubbele cameramodule achterop. Een combinatie van twee 48 megapixel sensoren is hier waarschijnlijk. Het betekent een sensor minder dan op de OnePlus 8T. Vermoedelijk sneuvelt voor het nieuwe model de monochrome sensor.

De OnePlus 9 Pro wordt de premiumvariant van de OnePlus 9-serie. Deze krijgt volgens de renders een gebogen schermrand, net als de OnePlus 8 Pro. Ook deze heeft de selfie-camera in een gaatje in het 6,7 inch grote scherm verwerkt. Mogelijk gaat het ook hier om een 144Hz display. De voorzijde lijkt op het oog daarmee erg op de OnePlus 8 Pro, al was dat scherm met 6,78 inch iets groter. De Pro-variant lijkt wel vier camerasensoren te krijgen aan de achterzijde. Vermoedelijk gaat het om een combinatie van een 48 megapixel hoofdcamera, 48 megapixel ultra-groothoekcamera, een dieptesensor en een monochrome sensor. De achterzijde lijkt te zijn gemaakt van glas.

Mogelijk komt de OnePlus 9-serie al in maart 2021 uit. Dit jaar kwam de OnePlus 8-serie in april uit. De Chinese fabrikant lijkt de lancering dus iets te vervroegen. Het bedrijf bracht recentelijk twee varianten in de OnePlus Nord-serie uit.