Doorgaan naar artikel
De filmreleases van week 52
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Algemeen manager
Profiel

Goedenavond, we zijn wederom massaal in lockdown. Iedereen werkt weer thuis, allen komen minder buiten. Helaas betekent dit ook dat de bioscopen weer gesloten zijn. We kunnen daarom alleen maar hopen dat deze lockdown ons echt gaat helpen de cijfers weer omlaag te krijgen. Ondertussen kunnen jullie nog altijd streamen, en kunnen wij jullie nog altijd tips geven hoe je de quarantaine door kan komen. Zo hadden we eerder al dit artikel, maar als je daar alles van hebt gezien, dan is er nog altijd ons traileroverzicht! Onze rubriek zal nooit stoppen en daarom hebben we deze week weer: De filmreleases van week 52.

Excuse me, I love you

De rubriek wordt springlevend gehouden door netflix-films en daar is deze er één van. Excuse me, I love you, is een reeks aan repetities en voorbereidingen die uiteindelijk opbouwen naar het Sweetener-concert in Londen van Ariana Grande. In de documentaire wordt je meegenomen in haar leventje en krijgen we te zien hoe zij zich voorbereidt op dit soort enorme concerten. Wilde je nou altijd al weten hoe Ari zulke goede shows wegzet, dan moet je zeker deze documentaire kijken.

 

Your Name Engraved Herein

We schrijven het jaar 1988. A-Han en Birdy ontmoeten elkaar op een all-boys school en raken al snel bevriend. A-Han is de rustige van de twee, terwijl Birdy vaak knotsgekke dingen uithaalt. Het maakt hem ook niet uit dat hij er straf voor kan krijgen, je moet nou eenmaal ook plezier hebben. Het gekke in Birdy trekt A-han aan, sterker nog, hij krijgt gevoelens voor hem. Wanneer die gevoelens ook nog eens wederzijds blijken, ontstaat er langzaam iets moois tussen de twee. Toch geeft de relatie beiden ook genoeg om over na te denken en dompelt het ze soms ook in een identiteitscrisis. Ruzie met familie en ook met elkaar, het komt er allemaal bij kijken. Als een jaar later ook nog eens meisjes op de school worden toegelaten, dan krijgt Birdy een vriendin, waardoor hij ook A-Han van zich afduwt. Wat anders kan Birdy doen in de zwaar homofobe maatschappij van dat moment? Wat is er dertig jaar later nog over van de band tussen deze drie?

 

London Hughes: To Catch a Dick

Als je van grofgebekte comedy houdt dan moet je zeker kijken naar London Hughes. Deze pittige tante brengt je een zeer seksueel getinte stand-up waarin ze de draak steekt met haar eigen privéleven. In een stand-up van iets meer dan een uur neemt je ze met haar snelle verteltempo mee door de meest opvallende gebeurtenissen. Als dit jouw soort humor is, dan zal ze je gegarandeerd aan het lachen krijgen.

 

Ma Rainey’s Black Bottom

In wat helaas Chadwick Bosemans laatste film is geworden, zien we een bijzondere blues-epos. Ma Rainey en haar band zijn een blues-gigant aan het worden. Een van haar bandleden in het bijzonder, Kornet-speler Levee, is een enorm talent en steelt soms de show in haar liveoptredens. Langzaam ontstaat er daarom ook een klein beetje frictie in haar band: ze wil de leider zijn en niet overschaduwd worden door Levee. Ondertussen geeft haar management Levee zijn eigen kans om een beroemdheid te worden. Zo werden de opnamesessies van één album in 1927 een plaats waarin alle frictie samenkwam tot een knallende samenwerking én ruzie.

 

We Can Be Heroes

En vlak voor de kerst komt er ook nog een gave film uit voor de kids! Wanneer hun ouders, die stuk voor stuk superhelden zijn, gekidnapt worden door aliens, komen de kinderen in actie. Zij laten aan papa en mama zien dat zij óók superhelden kunnen zijn. Ze kunnen de aliens alleen verslaan als ze allemaal samenwerken! Iedereen heeft zijn eigen kracht en alleen samen zijn ze sterk genoeg.