Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond! Het lijkt erop dat we nog verder in de lockdown zakken en dat er een avondklok bij gaat komen. Des te meer reden om je dan ook alvast goed voor te bereiden om straks lekker binnen films te kijken! We hebben voor jullie daarom een nieuwe reeks aan mogelijke pareltjes in: de filmreleases van week 4!

The Outpost

We beschreven hem al een stuk eerder op onze website, maar na een vrij korte bioscooprelease staat The Outpost nu ook online. We vertelden het al eerder, maar deze boeiende oorlogsfilm neemt ons mee in het verhaal van The Battle of Kamdesh, dat plaatsvond rondom de afgelegen Amerikaanse voorpost Keating in 2009. Deze voorpost fungeert als verdediging tegen de Taliban en bevindt zich in een vallei tussen drie bergen. Op een gegeven moment wordt deze aangevallen en ontstaat er paniek in de voorpost. Is er een manier om te ontsnappen of zitten ze compleet vast? De bestorming van de Taliban aan de ene kant en de onmogelijkheid voor de Amerikaanse soldaten om te ontsnappen, monden uit in een enorm bloederig gevecht: totdat de laatste man overblijft.

 

Bajocero

Martin krijgt voor het eerst de opdracht om gevangentransport te regelen. Samen met een volgauto moet hij ervoor zorgen dat de gevangen veilig aankomen. Onderweg worden ze echter al snel overvallen door de mist en moet Martin zoeken naar zijn collega’s. Al snel blijken die spoorloos en wordt zijn transport overvallen. Nu moet Martin zien te overleven terwijl hij het opneemt tegen drie geduchte tegenstanders: die van buiten, die van binnen en de intense vrieskou.

 

Accomplice

In deze visuele ode aan de fiets volgen we vele verschillende mensen die er het allermeeste uit kunnen halen. Met vele extreme sporters en kunstige atleten reizen wij mee op hun avonturen op de fiets. Waar een fiets zich allemaal staande kan houden en rustig kan worden bereden, wordt knap getoond door deze documentaire. Als laatste laat het ook zeker zien dat sommige mensen echt uitzonderlijke stunts uit kunnen halen met een fiets. Voor de liefhebbers.

June & Kopi

In deze bijzondere familiefilm leren we twee lieve honden kennen: June & Kopi. Waar de één al tijden deel uitmaakt van de familie, komt de ander pas net om de hoek kijken. June is een straathond die op een dag gewoon komt aanlopen, maar zich al heel snel aanpast en maatjes wordt met Kopi. Wanneer er een babytje wordt geboren zorgt met name June enorm goed voor haar. We zien dan ook langzaam baby Karin mee opgroeien. Tot op een dag Karin van huis wegloopt…June gaat met Karin mee en beschermt haar, terwijl Karins ouders samen met Kopi zoeken naar June en Karin. Zullen ze hen ooit nog terugvinden?

Penguin Bloom

Soms kan een dier een mensenleven volledig verrijken met zijn aanwezigheid. Een hond, een kat, vele mensen hebben een huisdier waar ze blij van worden. Maar voor Sam loopt alles net even anders… Sam is een gelukkige moeder van drie kinderen. Zij en haar man hebben een goed leven samen. Wanneer ze met z’n allen op vakantie gaan, gebeurt er iets vreselijks. Het hekje waar Sam tegen aanleunt, breekt af en Sam valt naar beneden. Door haar val raakt ze verlamd tot haar middel en kan ze niet meer lopen of iets voelen in haar benen. Langzaam zien we dan ook haar leefwereldje steeds kleiner en verdrietiger worden. Totdat één van de kinderen op een dag een gewonde ekster vindt en deze mee naar huis brengt. Ze besluiten hem te verzorgen totdat hij beter is. Al snel lijkt het alsof hij helemaal nooit heeft kunnen vliegen en wordt hij deel van de familie. Ook moeder Sam begint zich te hechten aan de ekster. Zo onstaat er een bijzondere band tussen twee wezens die beide iets, voor hen fundamenteels, niet meer kunnen…