Doorgaan naar artikel
LEGO City Skatepark
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

De LEGO City Skate Park is een leuke set die voor een aardige prijs te verkrijgen is. Vooral de wegenplaat maakt hem iets duurder dan dat je voor het aantal steentjes zou verwachten, maar de grote van de set compenseert dit grotendeels. Dat LEGO een rolstoel heeft toegevoegd draagt er tevens aan bij dat de set een echt maatschappelijke boodschap krijgt.

LEGO heeft vele verschillende soorten thema’s, waarvan LEGO City één van de meest bekende is. In dit thema bootst LEGO het leven in de echte stad na, die je door middel van de verschillende sets modulair kunt uitbreiden. Wij zijn aan de slag gegaan met de LEGO City Skatepark-set, waarin je je stad voorziet van een aantal toffe ramps.

De LEGO City Skatepark is een set van ongeveer €35,- (al verkrijgbaar vanaf €25,-, afhankelijk van waar je hem koopt) en bevat 195 stenen. Een kleine set dus die weliswaar niet de publiekstrekker van de stadscentrum zal worden, maar wel van toegevoegde waarde kan zijn omdat kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten met stunts op de ramps. Naast het skatepark zelf, bestaat de set uit vier mini figures, een auto, een fiets, een skatebord en een rolstoel.

Het bouwen van de set bestaat uit twee onderdelen, uiteraard kun je beginnen waar je wilt, maar wij zijn begonnen met de auto. Deze is relatief makkelijk te bouwen en past goed bij de aanbevolen leeftijd van 5+. Het grootste gedeelte staat blokje voor blokje uitgelegd in de handleiding en slechts incidenteel moet de bouwer meerdere blokjes op één pagina verwerken.

Ditzelfde geldt voor de het skatepark zelf. Wat hier vooral leuk is, is dat je aan het einde de verschillende losse onderdelen die je hebt gebouwd samenvoegt met dank aan de wegenplaat. Het is overigens één van de eerste keren dat LEGO-bouwers in aanraking komen met de nieuwe wegenplaten. Deze zijn volledig modulair opgebouwd, om zo aan te passen aan waar de bouwer ze voor wilt gebruiken. Zo kun je makkelijker objecten op de weg zetten en de belijning aanpassen zonder andere platen te hoeven gebruiken.

Zoals in de introductie al gezegd richt de set zich ook op inclusiviteit. Naast een auto, skatebord en fiets krijg je namelijk ook een personage in een rolstoel. Een stoere stunt-rolstoel overigens, die zeker niet misstaat in het skatepark. Hiermee hoopt LEGO het maatschappelijk karakter van LEGO nog verder omhoog te krijgen en wat ons betreft is dit zeker een effect hiervan. Het is goed om te zien dat LEGO dergelijke stappen zet om kinderen in te laten zien dat alle mensen gelijk zijn.

Alhoewel het een kleine set is, is de prijs naar verhouding relatief hoog. Nu geldt het bij LEGO vaak dat kleinere sets naar verhouding net iets duurder zijn. Dit wordt overigens grotendeels wel gecompenseerd door de totale omvang van de set. Vooral de wegenplaat die je er bij krijgt maakt hem wat duurder, maar ook groter.

Koop de set bijvoorbeeld bij: