Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond. Nadat we allen heel kort dachten dat de avondklok verdwenen was, kwam deze nog dezelfde dag weer terug. Ik hoop dat jullie allen dan ook weer veilig binnen zitten. Nu de sneeuw verdwenen is komen er meteen alweer temperaturen van rond de twintig graden in zicht. Met andere woorden: het wordt weer warmer en je wilt misschien naar buiten. Vergeet echter niet dat vanaf 23 februari Disney Star zal verschijnen met een hoop content! Van de films van deze week hopen wij dat deze jullie daarom ook wat meer mogen verwarmen en zo het binnen zitten wat verdraaglijker mogen maken! Deze week: de filmreleases van week 8.

Pelé

Ieder voetballiefhebber kent de naam van deze Braziliaanse grootheid wel: Pelé. Een van de allerbeste voetballers ooit. Netflix heeft over deze Braziliaanse legende een nieuwe documentaire gemaakt. Er wordt gepoogd om op een nieuwe manier zijn verhaal te vertellen. Hoe zijn leven liep en hoe hij in opkomst was, terwijl zijn land ook langzaam opkwam. Als deze documentaire net zo goed blijkt als The Last Dance dat is geworden voor basketballiefhebbers, dan belooft dit een hele bijzondere te worden voor de voetballiefhebbers onder ons.

 

Flora & Ulysses

Wanneer Flora haar ouders scheiden is ze heel verdrietig. Ze vindt echter troost in stripboeken. Van deze stripboeken valt haar één ding heel erg tegen: ze ziet nooit een superheld in de echte wereld. Totdat ze op een dag een eekhoorn in het bos vindt en deze mee naar huis neemt en Ulysses noemt. Al snel blijkt Ulysses over een buitengewone gave te beschikken. Hij is dan ook een superheld voor haar: haar redder in nood.

 

Geez & Ann

In deze Indonesische liefdesfilm krijgen we te maken met een bijzonder stel: Geez & Ann. Hij is populair en geliefd door iedereen, zij staat liever minder in de spotlight en haalt uitstekende cijfers. Toch lopen ze elkaar op een dag tegen het lijf en worden ze verliefd en we zien dan ook een mooie relatie ontstaan. Totdat hij in het buitenland gaat studeren en zij in Indonesië achterblijft. Zal hun relatie de lange afstand doorstaan?

 

Classmates minus

Vier middelbare schoolvrienden kampen allemaal met hetzelfde probleem: eigenlijk hebben ze geen van alle hun dromen verwezenlijkt. Inmiddels zijn ze allemaal op een punt in hun leven dat ze een kleine midlifecrisis beleven. Ze gaan dan ook alle vier op zoek naar een ommekeer in hun levens. Of ze die echter zullen vinden is een ander verhaal…

 

Loco Por Ella

Adri beleeft een magische nacht met Carla. Wat hij echter niet weet is dat Carla psychologisch instabiel is en daarom in een instelling woont. Wanneer hij daar achter komt, besluit hij om zich vrijwillig aan te laten nemen bij de instelling om zo met Carla te kunnen zijn. Hij zal niet alleen met Carla en haar gekke trekjes moeten leven, maar ook met die van de andere bewoners. Er wordt dan ook genoeg beleefd in deze psychiatrische instelling.