Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

Cruella (De Vil) is een bekende schurk uit de Disney-klassieker The Hundred and One Dalmatians. Nu krijgt deze excentrieke dame een eigen film met niemand minder dan Oscarwinnaar Emma Stone in de hoofdrol. De eerste trailer is nu te bekijken.

Uit de trailer blijkt dat we in Cruella een achtergrondverhaal te zien krijgen. De film speelt zich af in Londen in de jaren zeventig, voor het verhaal van de 101 Dalmatiërs. In deze jaren is Cruella een talentvolle designer die haar creaties aan rijke mensen wil verkopen. Tijdens de film zien we langzaam hoe ze veranderd in de schurk die van schattige hondjes een bontjas wil maken. De trailer ziet er veelbelovend uit met Joker-achtige scènes, genoeg actie en Emma Stone met een frisse nieuwe rol in haar repertoire.

De release van deze nieuwe Disney-film staat gepland op 26 mei 2021 en moet in de bioscoop verschijnen. Door de coronacrisis is het nog steeds de vraag of dit gaat lukken, maar we houden hoop. Anders is de film misschien eerder beschikbaar op Disney Plus zoals Soul en Mulan.