Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Netflix is bezig met een grote reeks aan sportdocumentaires. Nadat we eerder al de spectaculaire basketbaldocumentaire The Last Dance hadden gekregen, maakten wij een paar weken geleden ook melding van de documentaire over de Braziliaanse voetballegende Pelé. Nu is daar de volgende voetbaldocumentaire, dit keer over de Italiaanse legende Roberto Baggio.

In de jaren 80 was er langzaamaan een nieuw voetbalfenomeen in opkomst. Vanaf het begin van diens carrière werd Baggio gelauwerd om zijn fabuleuze vaardigheden in het voorbij dribbelen van zijn man op het veld. Door Pelé is hij in 2004 uiteindelijk zelfs verkozen tot de 4de beste speler ter wereld. Er zijn in Italië dan ook maar weinig mensen die niet weg zijn van “Het Goddelijke Paardenstaartje”, zoals de bijnaam van Baggio luidt.

Op 26 mei zal deze nieuwe voetbaldocumentaire aan de horizon verschijnen. We beginnen hierin bij zijn jeugd, gevolgd door zijn ernstige blessure toen hij amper achttien jaar oud was en eindigt met zijn uiteindelijke hoogtepunten in het Italiaanse voetbal.