Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond! Het is 18 maart, de dag van de verkiezingsuitslagen. Wij hebben bij NWTV uiteraard allemaal gestemd en hopen dat jullie dat ook hebben gedaan. Over kiezen gesproken: in de rubriek van deze week viel er weinig te kiezen. Er bleven precies vijf nieuwe films over die deze week uitkomen op Netflix en Amazon Prime. Welke dat zijn, lees je in de filmreleases van week 12!

Palm Springs

Er zijn inmiddels al veel variaties op het concept van de film Groundhog Day uitgekomen en met Palm Springs hebben we er weer een nieuwe bij. Twee gasten op een trouwerij lopen elkaar tegen het lijf tijdens de receptie. Al snel raken ze aan de praat en is er een goede klik. Ze besluiten samen wat te gaan drinken om de volgende ochtend weer wakker te worden op dezelfde dag als gisteren en is het wederom de dag van de bruiloft. Al snel blijkt dat alleen zij tweeën hier last van hebben en ze vinden elkaar in die moeilijke situatie. Doordat zij samen overblijven, ontstaat er langzaam ook nog een romance tussen hen.

 

Seaspiracy

In deze activistische documentaire probeert een filmmaker met een enorme passie voor de oceaan de gevaren voor diezelfde oceaan te ontrafelen. Voor hem is het al vrij lang duidelijk dat we te weinig aandacht aan de visserij schenken. Ook klimaatactivisten hebben het onvoldoende over de impact van de visserij op de afnemende mariene biodiversiteit en de invloed van deze op klimaatverandering. En dus worden we undercover meegenomen om de bizarre geheimen en criminele activiteiten achter de visserij naar boven te krijgen en te tonen aan de wereld.

 

Sulla Stessa Onda

Tijdens een fijne Italiaanse zomer worden twee mensen op elkaar verliefd. Lorenzo is gek op Sara en andersom klikt het ook uitstekend. Ze brengen veel tijd door samen en genieten van het heerlijke zomerweer. Totdat Sara op een dag haar enkel verstuikt. Lorenzo maakt zich zorgen en vraag zich af of dit zijn schuld is. Al snel blijkt dat Sara een ernstige ziekte heeft, één die haar kwaliteit van leven langzaam zal laten afnemen. Maar wanneer Sara denkt dat Lorenzo haar niet meer wilt, laat hij het tegendeel blijken.

 

Bad Trip

Van een van de makers van Jackass komt een nieuwe comedyfilm: Bad Trip. In deze film worden we meegenomen op een roadtrip van twee vrienden. Wat er echter tijdens deze rondreis gebeurt is waar het werkelijk om draait. Door middel van pranks met echte mensen halen deze twee vrienden allerlei grappen uit met alledaagse burgers. Dit alles filmen ze met een verborgen camera, terwijl ze zichzelf volledig voor schut zetten. Deze film belooft dan ook een absurde comedyfilm te worden. Eentje die bizarre en grappige situaties met echte mensen koppelt aan een gescripte film waarin twee vrienden op een rondreis gaan.

 

Honest Thief

Hij was vorig jaar nog maar nauwelijks uit in de bioscopen toen deze weer moesten sluiten: Honest Thief. We hebben daarom besloten om deze nogmaals in het overzicht voor jullie op te nemen.

In de zoveelste Taken-achtige film met Liam Neeson, speelt hij dit keer een verliefde dief. Als bankrover heeft Tom al twaalf keer succes gehad. Nooit is het iemand gelukt om hem te pakken, maar nu wil hij zichzelf gaan aangeven. Tom heeft een vrouw ontmoet en voor haar wil hij zijn leven beteren. Alles voor de liefde! Wanneer een aantal agenten zijn buit te zien krijgen, nemen ze het mee voor zichzelf en vluchten ze. Dat ze vervolgens ook nog zijn vrouwtje verwonden leidt ertoe dat we Liam Neeson een wederom herkenbare zin horen uitspreken: “Agent Nivens, I’m coming for you.” Een film voor de Taken-fans!