Doorgaan naar artikel
VR-controller voor de PS5 onthuld met meer details
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

Sony heeft meer details naar buiten gebracht over de nieuwe VR-controller voor de PlayStation 5 die het zal uitbrengen. De nieuwe VR-controller voor de PS5 krijgt adaptieve triggers, haptische feedback (zoals bij de nieuwe DualSense-controllers aanwezig is) en detectie voor aanrakingen. De afbeeldingen op het officiële blog van de PlayStation-website laten bovendien een fraai design zien.

Onlangs kondigde Sony aan een nieuwe VR-headset te ontwikkelen. Naast de bril is de controller een belangrijk onderdeel van de VR-ervaring. De aankomende VR-controller voor de PS5 is in ieder geval draadloos, en komt met alle vier de vertrouwde PlayStation-knoppen en twee analoge sticks. De ergonomische controller komt als een bol om de hand van de speler te liggen.  Hierdoor is er volgens Sony veel bewegingsvrijheid. Naast een trigger voor de wijsvinger is er ook een knop die met de duim bediend kan worden te zien.

Sony meldt daarnaast dat de triggers adaptief zullen zijn, met andere woorden dat zij zich aanpassen aan de game die je op dat moment speelt. Denk bijvoorbeeld aan het aanspannen van een boog, dat zwaarder is aan het begin van de beweging. Daarnaast krijgt de controller haptische feedback. Dit houdt in dat de controller met kleine trillingen feedback geeft op de handelingen die je verricht, wat erg kan helpen qua gebruiksgemak. Deze technologie bevindt zich al in de huidige PS5-controllers.

De nieuwe controller voor de PS5 registreert ook waar je vingers zich op de controller bevinden, zonder dat je bijvoorbeeld hoeft te knijpen. Dit zou tot meer natuurlijke handbewegingen in games leiden. Onderaan de controller bevindt zich een tracking-mechanisme dat bewegingen doorgeeft aan de bijbehorende VR-bril.