Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

De HP Reverb G2 biedt een prachtige ervaring voor een mooie prijs. Dit tweede model is sterk verbeterd ten opzichte van het vorige model en weet enorm te overtuigen.

Vorig jaar mochten we het eerste model van de VR-headset uittesten met een VR-backpack waarvan je hier onze review terug kunt lezen. Nu hebben we het nieuwste tweede model mogen ontvangen, de HP Reverb G2. De VR-headset heeft enkele aanpassingen gekregen om zo een nog betere ervaring te kunnen bieden. Hoe dat uitpakt lees je in deze review!

HP Reverb G2 Foto: Joost Klein Middelink

Onze eerste ervaring bij het klaarzetten was direct hoeveel minder complex het opzetten was. Door middel van de USB-C-verbinding en een Displayport-aansluiting ben je verbonden. Mocht je geen USB-C-aansluiting hebben, dan kun je ook voor de USB-A-aansluiting gaan, maar dan heb je wel een voeding nodig, die je gemakkelijk kunt aansluiten aan de computerzijde. De kabels verbinden zich mooi tot een compacte kabel die de headset ingaat en netjes wordt weggewerkt. Zo is het gevoel dat je een dikke kabel met je mee draagt al flink verminderd, iets dat bij VR-headsets wel veel voorkomt.

Ook de controllers zijn flink verbeterd ten opzichte van het eerste model. Waar de controllers van de eerste HP Reverb nog vrij hoekig, robuust en lomp aanvoelden, lijken deze controllers meer te passen bij de anderen die op de markt zijn. Ze zijn ronder, gestroomlijnder en voelen fijner in de hand. Nog steeds is de ring met lampjes die bovenop de controller rust redelijk aanwezig, maar dit is puur optisch waardoor het gewicht netjes verdeeld is.

HP Reverb G2 Foto: Joost Klein Middelink

De HP Reverb G2 heeft net zoals het eerste model inside-out tracking, wat wil zeggen dat je geen extra sensoren nodig hebt. De VR-headset bevat camera’s die de omgeving en controllers volgen om zo de locatie te bepalen. Dit werkt in haast alle gevallen naadloos, behalve als je de controller achter je rug houdt of erg snelle of secure bewegingen maakt. Zoals je kunt lezen in onze review van het vorige model, verliep dit in de praktijk echter wat rommelig en kwamen er regelmatig kleine foutjes voor als we de controllers buiten het oog van de camera hadden. Dit tweede model had daar beduidend minder moeite mee, tenzij een precieze handeling buiten de camera’s gebeurde. De normale en gangbare bewegingen die men maakt bij VR werden vrijwel perfect weergegeven, waardoor het erg plezierig was dit model te gebruiken. Het is niet zo accuraat als sensoren, maar het scheelt een hoop extra apparatuur en de HP Reverb G2 komt erg dichtbij qua accuraatheid.

Het probleem met VR-headsets is dat lang gebruik niet altijd een optie is vanwege het gewicht en het comfort dat de headset biedt. Met deze headset hadden we na een sessie van anderhalf uur nog steeds niet het gevoel dat deze in de weg zat, waardoor we makkelijk door konden spelen. Je hoeft ook niet na te denken over audio, want dankzij de ingebouwde zwevende speakers krijg je al het geluid kraakhelder over. Ook sloot de vr-bril mooi nauw aan, waardoor er geen licht naar binnen lekte, zodat we volledig ondergedompeld konden worden.

HP Reverb G2

Bij VR-headsets hoor je wel eens over een ‘hordeur’-effect, waarbij jouw ogen een raster herkennen van de pixels. Doordat de resolutie van de HP Reverb G2 zo hoog ligt, hadden wij hier totaal geen last van en was het slechts minimaal zichtbaar bij volledige zwarte of witte beelden, denk bijvoorbeeld aan laadschermen. De grafische kwaliteit is echt zichtbaar want de beelden spatten van je scherm af. Nu heb je daar ook een goede game-pc voor nodig, maar deze headset probeert het meeste uit jouw setup te halen voor een nette prijs.

De HP Reverb G2 biedt een prachtige ervaring met gestroomlijnde controllers. Met momenteel een van de beste beeldresoluties en grafische kwaliteit haal je met deze VR-headset een van de beste devices in huis. Je hebt wel nog steeds een beste game-pc nodig voor de ultieme ervaring. Mocht je aan het kijken zijn naar een zeer goede headset voor een redelijke prijs, kun je met de HP Reverb G2 geen miskoop halen.