Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond en welkom bij onze vaste rubriek. We zitten midden in de songfestivalweek. Vanavond is de tweede halve finale, waarna we zaterdag de apotheose zullen beleven. Daarnaast komt nu ook bijvoorbeeld het voetbal langzaam aan bij het einde van het seizoen en kunnen we zaterdag de finale om Europees voetbal en zondag om promotie zien. En onze rubriek? Die zit ook vol ontknopingen! Kijk gauw waarom in: de filmreleases van week 21.

Il Divin Codino

We hadden hem al eerder aangekondigd maar daar is hij dan. De documentaire over Roberto Baggio. Vele Italianen zijn nog altijd nostalgisch als ze doelpunten van deze man zien en velen vonden hem een van de allerbesten die Italië ooit heeft gehad. Zijn kracht zat hem ook in de acties die hij maakte. De acties die velen nog op het netvlies zullen hebben staan. Als je hem nog niet kent is dit misschien wel het moment om daar verandering in te brengen. Kijk gauw naar Il Divin Codino.

 

Ghost Lab

Bestaan geesten? Volgens sommigen wel. Wanneer twee Thaise doctoren dan ook in hun ziekenhuis sterk het gevoel hebben dat ze oog in oog hebben gestaan met een geest, moeten ze dat koste wat kost bewijzen. Ook al zou het zomaar iemands leven kunnen kosten…

 

Nail Bomber: Manhunt

In 1999 wordt Londen getroffen door een reeks aan verschrikkelijke terroristische aanvallen. De extreemrechtse misdadiger richtte zijn aanvallen op etnische minderheden en maakte hiermee vele slachtoffers. Deze documentaire vertelt het verhaal van die twee verschrikkelijke weken in 1999.

 

Blue Miracle

Wanneer een storm een lokaal weeshuis raakt, moet het veel van de schade aan het gebouw repareren. De kosten hiervoor lopen dusdanig op, dat ze dreigen failliet te gaan. De eigenaar van het weeshuis gaat dan ook op zoek naar allerlei oplossingen om zijn weeshuis te redden. Dit alles lijkt tevergeefs, totdat een lokale visser een team nodig heeft voor een prestigieuze viswedstrijd. Ze besluiten dan ook om samen mee te doen, op hoop van zege.

 

Nomadland

De Oscarwinnaar van dit jaar is eigenlijk een beetje onder onze radar gebleven. Plots stond deze van de week online op Star van Disney+. Wij wilden onze lezers hier graag nog op attent maken.

Nomadland is een film die eigenlijk vrij leeg is. We kijken in het leven van Fern, die haar man verloren heeft en zelf werkloos is geraakt. Na allerlei kleine bijbaantjes werd haar verteld om vroeg met pensioen te gaan. Fern is hierdoor aan het reizen geraakt. Ze reist door de Verenigde Staten en ontmoet onderweg tal van mensen en mede-nomaden. Al deze nomaden hebben hun eigen verhaal en wij worden daar kort in meegenomen. De film lijkt ook wel op Into The Wild, maar dan zonder veel muziek. Een film zonder werkelijk einde, een waarschijnlijk eeuwig voortdurende reis.