Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Tijdens de 35e verjaardag van Dragon Quest is niet alleen Dragon Quest XII: The Flames of Fate onthuld, ook zijn een remake en twee nieuwe spin-offs uit de doeken gedaan.

Dragon Quest III HD-2D Remake gaat voor consoles verschijnen en maakt gebruik van de gepatenteerde HD-2D artstyle die we inmiddels zijn gaan kennen van moderne Square Enix-JRPG’s als Octopath TravelerBravely Default II en het nog te verschijnen Project Triangle. De eerste beelden brengen met deze HD-2D-stijl meteen al een boel charme met zich mee.

Dragon Quest Treasures draait om Mia en Erik uit Dragon Quest XI. De game speelt zich af in hun jeugd en dus voor de gebeurtenissen van DQ11Treasures draait, zoals de naam al wel aangeeft, om een jacht op schatten.

Tot slot is er nog Dragon Quest Keshi Keshi. Dit is een mobile puzzel-game waarin je allerlei personages uit de serie zal tegenkomen en gebruiken. De titel is overigens nog een werktitel, dus die kan nog gaan veranderen. De trailer is in ieder geval lekker vrolijk:

Met al het nieuws van afgelopen nacht mag één ding zeker zijn: voor iedere fan van de serie is er wel iets tofs aangekondigd.