Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Vannacht heeft Niantic een hoop veranderingen aangekondigd die te maken hebben met de aanpassingen en wijzigingen die er zijn gedaan vanwege de pandemie. Een aantal zaken worden (helaas) teruggedraaid, we krijgen er een aantal zaken juist bij en er blijven een aantal zaken. Direct werkt duidelijk dat van de zaken die weer teruggedraaid worden, de verandering van de Pokéstop- en Gym-distance het zwaarste weegt.

Er zijn grote groepen spelers die het spel niet anders kennen dan met deze afstand en ook de spelers die wel anders kennen zijn er heel blij mee. Je kunt gepaste afstand houden tijdens bijvoorbeeld het raiden. Om Niantic ervan te overtuigen dat het een slechte stap is, is er een petitie gestart. Wij verwachten dat dit weinig of zelfs geen zin heeft, maar proberen kan altijd.

Benieuwd naar de petitie, kijk dan hier.

Spelers zijn overigens vooral boos omdat in eerste instantie werd gezegd dat de Pokéstop- en Gym-distance niet teruggedraaid zou worden, maar dit nu toch gebeurt.

Op Reddit wordt overigens gespeculeerd over de Pokéstop-upgrades die eerder dit jaar werden gevonden. Dat is een aannemelijke reden waarom Niantic het wel wilt terugdraaien. Mogelijk kunnen ze daar namelijk geld aan verdienen. Meer daarover lees je in ons artikel.

Wekelijks hoor je via verschillende kanalen onze Podcast! Benieuwd? Luister hem dan hier terug! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste nieuws over Pokémon GO, via onze website en NWTV-app en op Facebook en Telegram.

Winactie! Een LEGO Nintendo Entertainment System winnen? Word dan lid van onze LEGO-groep waar we we je de laatste nieuwtjes rondom de blokjes geven en jij jouw mooiste bouwwerken kunt delen.