Doorgaan naar artikel
OnePlus Nord 2 uitgebracht
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

OnePlus heeft de OnePlus Nord 2 officieel uitgebracht tijdens een online evenement. De opvolger van de OnePlus Nord zet wederom in op goede specificaties voor een lagere prijs in het middensegment. Zo worden onder andere de camera en oplaadsnelheid verbeterd ten opzichte van het model van vorig jaar. Nieuw is daarnaast dat de OnePlus Nord 2 gebruik maakt van een chip van MediaTek.

Qua uiterlijk heeft de OnePlus Nord 2 nog veel weg van zijn voorganger. Het scherm is nagenoeg identiek: een 6,43-inch Fluid AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 90Hz. Het zijn dan ook vooral de interne specificaties die een upgrade hebben gekregen. Zo heeft de OnePlus Nord 2 een 50MP AI triple-camera met een Sony IMX766-sensor en optische beeldstabilisatie (OIS), een verbetering ten opzichte van die van de oorspronkelijke Nord. De Nord 2 beschikt ook over een 8MP groothoekcamera met een bereik van 119,7 graden. De macrocamera is achterwege gelaten. Aan de voorkant bevindt zich een 32MP selfiecamera met Sony IMX615-sensor, de hoogste resolutie tot nu toe op een OnePlus-toestel. De OnePlus Nord 2 richt zich hiermee duidelijk op een jonger publiek.

Opladen gaat sneller dankzij Warp Charge 65, ten opzichte van 30Watt-laden in de eerste OnePlus Nord. Volledig opladen is hiermee binnen een half uur mogelijk. OnePlus is met dit toestel voor het eerst in zee gegaan met MediaTek voor de processor. De vorige toestellen hadden vrijwel altijd een Qualcomm Snapdragon-chipset, maar OnePlus heeft voor de Nord 2 de vlaggenschip-chipset van MediaTek gekozen: de MediaTek Dimensity 1200-AI. Hiermee zijn volgens OnePlus AI-verbeteringen mogelijk die foto’s en video’s in real time optimaliseren.

Tegelijkertijd met de lancering van de OnePlus Nord 2 werd ook de opvolger van de OnePlus Buds onthuld. De OnePlus Buds Pro gaan de strijd aan met andere premium oordopjes met dynamische drivers van 11 mm en Dolby Atmos-ondersteuning. Daarnaast beschikken deze ook over Active Noise Cancellation (ANC) met verschillende profielen. De OnePlus Buds Pro beschikt over een onafgebroken batterijlevensduur van maximaal 38 uur bij volledige lading en 10 uur bij een korte lading van slechts 10 minuten. De oordopjes ondersteunen ook OnePlus Warp Charge.

De OnePlus Nord 2 5G is vanaf 28 juli 2021 verkrijgbaar in de kleuren Blue Haze en Gray Sierra, onder andere op de website van OnePlus. Een toestel met 8GB/128GB is verkrijgbaar vanaf €399,-  en de 12GB/256GB versie vanaf €499,-. De OnePlus Buds Pro zijn vanaf medio augustus verkrijgbaar met een adviesprijs van €149,-.