Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Via verschillende kanalen hebben we afgelopen week berichten gehad vanuit de Community over een GO Battle League-bug die spelers kunnen misbruiken om lag bij de tegenstander te veroorzaken. In eerste instantie wilden we er weliswaar aandacht aan besteden, maar we willen niet dat meer mensen er misbruik van kunnen maken. Uiteindelijk kiezen we, mede in overleg met de communityleden die ons er op wezen, er voor om de bug toch te delen.

In de video in dit artikel zie je de details van de GO Battle League-bug, maar in de basis is het simpel. Zodra de tegenstander een charged attack aan het doen is, sleept de andere speler het spel heel even naar een niet actieve modus. Hiermee registreert het spel niets en ontstaat de lag.

Overigens is er ook iets wat je als speler hier tegen kunt doen. Door zelf het spel in en uit te blijven gaan (niet afsluiten, maar slepen zoals in de video), dan gaat het gevecht na een tijdje alsnog door dan heeft de tegenstander er zelfs een nadeel van

Het is te hopen dat Niantic snel ingrijpt en de bug aanpakt. Die kan namelijk voor valsspelen worden gebruikt en dat maakt de GO Battle League natuurlijk helemaal niet leuker.

Wekelijks hoor je via verschillende kanalen onze Podcast! Benieuwd? Luister hem dan hier terug! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste nieuws over Pokémon GO, via onze website en NWTV-app en op FacebookTelegram en Discord.

Winactie! Een LEGO Nintendo Entertainment System winnen? Word dan lid van onze LEGO-groep waar we we je de laatste nieuwtjes rondom de blokjes geven en jij jouw mooiste bouwwerken kunt delen.