Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Mario Party Superstars is een mooie verzameling van minigames en speelborden van oudere spellen, al is de keuze soms veilig en de leeftijd van alles goed merkbaar.

Met Mario Party Superstars krijgen we een verzameling speelborden en minigames uit voorgaande Mario Party-titels die in een nieuw jasje gehuld worden. Wij mochten al voor de release aan de slag met dit spel en hier kun je lezen of de spellen net zo leuk zijn als vroeger of dat je eerder Super Mario Party kunt aanschaffen.

Mario Party Superstars

Mario Party bestaat inmiddels al een beste tijd en Mario Party Superstars is dan ook vooral een verzameling van de beste of meest populaire speelborden en minigames van voorgaande spellen uit de serie. Alle speelborden en minigames hebben een poetsbeurt gehad en sommige spellen zijn ook iets geüpdatet om modern aan te voelen, maar in de kern blijft de gameplay hetzelfde.

Tijdens onze eerste potjes blijkt dat de basis van Mario Party-games hetzelfde blijft met allerlei smaken en vormen en in Mario Party Superstars komen deze samen tot een geheel. Sommige minigames zijn complex en anderen dan weer vrij simpel, waardoor er niet echt een goede balans is. Daarbij zijn sommige minigames zodanig verouderd of simpel dat ze niet bijster interessant zijn en soms gewoon buitenweg frustrerend. Toch komt deze mix grotendeels wel tot zijn recht en het grote plezier zit vooral in het samenspelen met andere spelers en de stress en chaos die soms tevoorschijn kan komen.

Mario Party Superstars

Wat jammer is aan Mario Party Superstars is dat Nintendo grotendeels voor veilig heeft gekozen. Er zijn allerlei leuke speelborden en minigames geselecteerd, inclusief wat voorwerpen die men kan gebruiken tijdens het spelen, maar geen enkel van deze is afkomstig uit Mario Party 4 of recenter en er zijn geen bijzonder spannende items overgenomen uit de games. Zodoende voelt alles een beetje timide. Niet erg natuurlijk want de game zelf blijft leuk, maar wel lichtelijk jammer doordat er genoeg interessants is om uit te kiezen.

Het online gedeelte konden we tijdens onze review nog niet uitvoerig testen, maar gezien je alle onderdelen online kan doen lijkt een langverwachte vraag van fans waargemaakt is. Het lijkt ons geweldig om alle speelborden en minigames online te kunnen doen met vrienden en anderen. Zo wordt de speeltijd die men met Superstars kan doorbrengen nog groter.

Mario Party Superstars is uiteindelijk een leuke doch simpele ode aan de voorgaande spellen uit de serie. Dat er geen speelborden gebruik zijn buiten de Nintendo 64-levels is zonde en de keuzes voor de minigames lijken soms wat veilig. Desalniettemin is de game erg vermakelijk om te doen met andere spelers en de brede keus uit minigames en andere spelletjes, gecombineerd met het feit dat alles online speelbaar is, zorgt toch voor een zeer vermakelijk spel.

Mario Party Superstars is voor deze review gespeeld op een Nintendo Switch, het systeem waar de game exclusief voor verkrijgbaar is.