Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Op de laatste dagen van het jaar blikken we terug op 2021. De gameredactie doet dit door een aantal persoonlijke top 3’s met jullie te delen. Lees hier Stefans top 3 van 2021:

1.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Hoewel 2021 voor mij voor een groot deel in het teken stond van mijn nieuwe Xbox Series X en Game Pass, komt voor mij de game van het jaar toch uit de stal van Sony. Net als in de PlayStation 4-jaren staat PlayStation garant voor geweldige singleplayer-avonturen en ook Ratchet & Clank: Rift Apart is hierop geen uitzondering. Voor mij is dit daarnaast nog steeds de mooiste nextgen-game die ik heb mogen aanschouwen, waarbij ook de meerwaarde die ray tracing kan hebben duidelijk wordt getoond. De geweldige wapens, personages en de flinke dosis humor maken dit voor mij een game om niet snel te vergeten en wat mij betreft ook de titel waaraan ik het meeste plezier heb beleefd.

review
Ratchet & Clank: Rift Apart

2.

Forza Horizon 5

Tijdens het spelen van deel 4 had ik het gevoel dat ik de formule die de Horizon-reeks biedt, zat was. Het begon voor mij echt als werk te voelen om races af te tikken en auto’s te verzamelen. Daarnaast vond ik het Engelse landschap maar weinig vakantiegevoel geven, wat mij betreft de kracht van de reeks. Met deel 5 heb ik echter mijn liefde weer helemaal hervonden en dat komt vooral door Mexico dat me veel meer aanspreekt en daarnaast de verbeteringen die de Series X voor de game biedt. Het wisselen van auto’s kost amper een paar seconden en ook het opstarten van de game is zo gepiept. Daarnaast maakt Horizon 5 deel uit van de Quick Resume-functie van de Xbox, waardoor je ook zo weer inschakelt voor een race. De console maakt in dit geval de game voor mij een stuk beter en daar ben ik erg blij mee.

review
Forza Horizon 5

3.

It Takes Two

Deze game had ik in eerste instantie gemist, maar sinds mijn dochter het gamen ook steeds leuker begint te vinden, hebben we deze toch maar eens geprobeerd. Voor mij is dit de ultieme co-op-game, waarbij je echt niet zonder elkaar verder kunt komen. Daar komen het emotionele verhaal, de toffe personages en creatieve puzzels en werelden nog bij. Waar ik A Way Out van dezelfde makers nog wat gimmicky vond, is dat bij It Takes Two absoluut niet het geval en is elke stap verder die je komt weer een stap waar je verrast wordt.

review
It Takes Two

Als ik over het algemeen terugkijk op het afgelopen jaar, moet ik wel zeggen dat het voor mij niet het meest bijzondere gamejaar was. De afgelopen jaren zijn we dusdanig verwend met waanzinnige titels en dit jaar zat er voor mij niet echt één tussen die me uit mijn stoel heeft geblazen. Het is voor mij wel het jaar waarbij ik het Xbox-platform weer heb omarmd als primair platform, waarbij vooral Game Pass en features als Quick Resume, backwards compatibility, FPS-boost en Auto-HDR me over de streep hebben getrokken. Wellicht weet Sony me komend jaar toch weer te verleiden als onder andere Horizon Forbidden West, God of War: Ragnarok en Gran Turismo 7 gaan verschijnen. Ik heb in ieder geval enorm veel zin in wat er komen gaat in 2022.