Doorgaan naar artikel
Nacon MG-X Pro
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

De Nacon MG-X Pro doet veel belangrijke zaken beter dan zijn voorganger. Het apparaat is ideaal voor gebruik met een Android-telefoon en Xbox Game Pass.

Vorig jaar verscheen de Nacon MG-X, een Android-controller die gemaakt is voor Xbox Game Pass. In onze review gaven wij aan dat Nacon wel wat steekjes had laten vallen: met name de joysticks waren niet heel erg geschikt voor precisie. Gelukkig heeft Nacon inmiddels de MG-X Pro-versie uitgebracht, die een aantal tekortkomingen van de MG-X zou moeten verhelpen. Wij gingen voor jullie met deze controller aan de slag.

De Nacon MG-X Pro ziet eruit als een door de midden gesneden Xbox-controller waartussen je een telefoon kunt plaatsen. De Pro-versie heeft joysticks zoals je die bent gewend van de normale Xbox-controller en ook de knoppen bovenop voelen herkenbaar aan. Dit was een van de grootste minpunten van de normale versie, waardoor het bijvoorbeeld lastig was om firstperson-shooters of racegames te spelen. Ditzelfde is niet te zeggen over de MG-X Pro; deze voelt en speelt namelijk gewoon heerlijk. De triggers zijn een stuk minder stroef en je hebt ook echt het gevoel dat je een knop indrukt, niet zoals bij de normale MG-X. Hierdoor hebben wij zonder moeite vele uren met Forza Horizon 5 kunnen doorbrengen.

Wat ook anders en beter is aan de Pro-versie, is het uit elkaar schuiven van de controller. De MG-X Pro is veel soepeler, waardoor je zonder enige kracht je telefoon kunt plaatsen. Toch zit je telefoon strak genoeg geklemd en is deze tijdens onze sessies geen enkele keer verschoven. De achterkant van de controller is wel een stuk minder hoog, waardoor je bij een grotere telefoon het toestel niet helemaal in het midden kunt plaatsen. Dit is niet heel erg, maar als we dan toch iets moeten noemen.

Voor de rest komt de Pro-versie redelijk overeen met de MG-X. De batterij gaat ook ongeveer twintig uur mee, het aansluiten op je telefoon gaat eenvoudig door middel van Bluetooth en opladen doe je met een usb-c-kabel.

De Nacon MG-X Pro is een erg fijne controller voor het gebruik met je telefoon. Het toestel doet veel beter dan zijn voorganger en wij gebruiken het apparaat dan ook dagelijks met veel plezier. De prijs is op dit moment misschien nog wel wat aan de hoge kant, bijna € 100,-, maar dat is het wel waard. Mocht je nog op zoek zijn naar een Android-controller voor het gebruik met Xbox Game Pass, zoek dan niet verder.