Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

De HP Omen Spacer is een erg fijn toetsenbord. Het ziet er mooi uit, voelt robuust aan en erg geschikt voor lange gamesessies. Alleen het het niet in kunnen stellen van de hoogte is een minpuntje.

Voor 2014 associeerde mensen HP nog niet zo met gamen, maar daar kwam verandering in toen HP VoodooPC overnam en het later omgevormd werd tot HP Omen. Inmiddels kan het merk zich meten met Lenovo Legion, Dell G Series en Alienware. De HP Omen-reeks bestaat niet alleen uit pc’s, maar ze maken ook randapparatuur die speciaal is ontworpen voor gaming. Wij kregen een aantal van deze apparaten thuisgestuurd en gingen hiermee aan de slag. In deze review bespreken we de HP Omen Spacer, een draadloos TKL-toetsenbord. Hiernaast recenseerden we ook de Vector gamingmuis en de Blast headset.

Wanneer je de HP Omen Spacer uit de verpakking haalt, merk je gelijk dat het niet om een toetsenbord van een paar tientjes gaat. Het apparaat voelt behoorlijk zwaar en robuust aan, ook al is het van kunststof gemaakt. Het ontwerp is vrij simpel, maar in dit geval is “less is more” echt wel van toepassing. Het toetsenbord wordt ook nog geleverd met een kussentje voor je polsen, waardoor je minder last van blessures krijgt tijdens lange gamesessies. Het kussentje is vast te maken aan je toetsenbord door middel van de magneet. Het nadeel is wel dat je het toetsenbord niet in hoogte kunt verstellen, waarschijnlijk omdat het polsenbedje dan niet meer goed zou aansluiten. Daarnaast zit er in de verpakking ook nog een ontvanger en een usb-c-kabel waarmee je het apparaat kunt opladen, of je kunt het ook gewoon met kabel gebruiken.

Zoals eerder gezegd, ziet het er allemaal vrij simpel uit en dat geldt ook voor de verlichting onder de toetsen. Elke toets is voorzien van een ledlampje en deze zijn allemaal wit, met uitzondering van de pijltoetsen en de letters w, a, s en d. Dit zijn de toetsen die je het meest gebruikt tijdens het gamen, dus het is wel fijn dat deze voorzien zijn van een rode kleur. De verlichting is middels een toetsencombinatie helemaal uit te zetten of je kunt de sterkte van het licht instellen. Middels de Omen Gaming Hub, die standaard aanwezig is op pc’s van HP, kun je ook nog verschillende patronen voor de verlichting instellen, mocht je dit willen. Het is dus geen toetsenbord met hele bonte kleuren, maar dat draagt juist wel bij aan de luxe uitstraling. De Omen Gaming Hub heb je overigens ook nodig als je macro’s wilt instellen.

Het meest belangrijk is natuurlijk de werking van het toetsenbord. De HP Omen Spacer maakt gebruik van Cherry MX Brown-switches die ideaal zijn voor gaming, maar ook voor het typen van teksten of bijvoorbeeld programmeren. Wij hebben het toetsenbord voor verschillende doeleinden gebruikt en ook nog eens op een Windows-pc en op een MacBook Pro. Het is een heerlijk toetsenbord, waarbij de toetsen snel reageren, maar gelukkig niet overgevoelig zijn zoals bij sommige andere toetsenborden. Ook maakt de HP Omen Spacer niet heel erg veel herrie, niet meer dan andere mechanische toetsenborden in ieder geval. Het is nou eenmaal een TKL-toetsenbord en het enige dat dan ook ontbreekt, is een numeriek gedeelte, dit maakt voor gamers niet zoveel uit, maar zou je kunnen missen voor bepaalde andere taken.

Wij kunnen dan ook niet anders dan de HP Omen Spacer aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een draadloos mechanisch toetsenbord. Het apparaat ziet er mooi uit, voelt degelijk aan en is uitermate geschikt voor lange gamesessie of andere computertaken.