Doorgaan naar artikel
HP Omen Vector
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

De HP Omen Vector ziet er niet heel bijzonder uit, maar werkt prima en met name door de prijs is hij erg aantrekkelijk.

Voor 2014 associeerde mensen HP nog niet zo met gamen, maar daar kwam verandering in toen HP VoodooPC overnam en het later omgevormd werd tot HP Omen. Inmiddels kan het merk zich meten met Lenovo Legion, Dell G Series en Alienware. De HP Omen-reeks bestaat niet alleen uit pc’s, maar het bedrijf maakt ook randapparatuur die speciaal is ontworpen voor gaming. Wij kregen een aantal van deze apparaten thuisgestuurd en gingen hiermee aan de slag. In deze review bespreken we de HP Omen Vector, een betaalbare gamingmuis. Hiernaast recenseerden we ook de Blast headset en het Spacer toetsenbord.

De HP Omen Vector is qua uiterlijk geen hele bijzondere muis. Het apparaat heeft een vrij standaard ontwerp en is donker van kleur. Gelukkig kun je het Omen-logo en het gebied rond het scrollwieltje voorzien van een zelfgekozen kleur met behulp van Omen Gaming Hub, een stukje bijbehorende software. Daarnaast heeft deze muis ook nog een knop om de DPI in te stellen en twee extra knoppen aan de zijkant waaraan je speciale acties kunt toewijzen. Het is allemaal vrij standaard voor de gemiddelde gamingmuis, maar het ziet er wel prima uit.

De HP Omen Vector is standaard vrij licht, maar is zwaarder te maken door het toevoegen van kleine gewichtjes. De muis ligt lekker in de hand en dat is ook mede te danken aan het ruwe oppervlak waar je duim zit. Wij hebben het apparaat getest met veel verschillende games, zoals firstperson-shooters en strategiegames. De muis reageert lekker snel en ook voor meer standaardtaken, zoals het bezoeken van websites, is de muis prima te gebruiken. Het enige minpunt is het scrollwieltje, dat nogal veel lawaai maakt. Het wordt vooral heel vervelend als je het een keer hebt gehoord en er op gaat letten.

De HP Omen Vector is qua uiterlijk niet heel erg bijzonder, maar dat is niet zo heel erg. Je kunt de muis van leuke kleurtjes voorzien, waardoor het toch mooi bij je gaming-setup past. Door het snel kunnen instellen van de DPI middels de speciale knop, is het te gebruiken voor elk type game en geschikt voor normaal gebruik. Het scrollwieltje maakt wel redelijk veel geluid in vergelijking met de rest van de knoppen. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, want als je goed zoekt ben je iets meer dan € 30,- kwijt.