Doorgaan naar artikel
HP Omen Blast
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

Echt mooi is de HP Omen Blast niet, maar het is een prima headset met goed geluid en hij is geschikt voor lange gamesessies.

Voor 2014 associeerde mensen HP nog niet zo met gamen, maar daar kwam verandering in toen HP VoodooPC overnam en het later omgevormd werd tot HP Omen. Inmiddels kan het merk zich meten met Lenovo Legion, Dell G Series en Alienware. De HP Omen-reeks bestaat niet alleen uit pc’s, maar ze maken ook randapparatuur die speciaal is ontworpen voor gaming. Wij kregen een aantal van deze apparaten thuisgestuurd en gingen hiermee aan de slag. In deze review bespreken we de HP Omen Blast, een gamingheadset. Hiernaast recenseerden we ook de Vector gamingmuis en het Spacer toetsenbord.

Wanneer je de HP Omen Blast uit de verpakking haalt, is het wel een verrassing. Natuurlijk is smaak iets persoonlijks, maar in onze ogen is dit niet de mooiste headset ooit gemaakt. De oorschelpen zijn rond en ze worden bij elkaar gehouden door een boog van metaal. Onder de boog van metaal zit ook nog een kussentje dat over je hoofd komt te liggen. Ook het kabeltje dat de ene oorschelp met de andere verbindt, is vrij aanwezig. Als je de microfoon niet gebruikt, kun je deze terugduwen in de oorschelp. Uiteindelijk blijft er altijd een klein stukje zichtbaar, wat het er ook niet veel beter op maakt.

Hoewel de HP Omen Blast er niet zo mooi uitziet, zit de headset wel heel erg lekker. Als je niet al te grote oren hebt, vallen de oorschelpen mooi over de oren heen. De kussentjes zijn vrij zacht, waardoor je niet echt het gevoel hebt dat je een headset op je hoofd hebt, ook niet als je een bril draagt. Ook de band die op je hoofd zit, is voorzien van een lekker zacht kussentje. De headset is dus uitermate geschikt voor langere gamesessies of videocalls.

Ook de kwaliteit van het geluid is erg goed. De headset kan ook aangesloten worden op andere apparaten dan een pc, maar alleen op de pc kun je genieten van 7.1 virtual surround sound. Hierdoor is de HP Omen Blast uitermate geschikt voor bijvoorbeeld firstperson-shooters waarin het erg belangrijk is dat je kunt horen waar je tegenstanders vandaan komen. Ook het instellen van profielen is alleen mogelijk op de pc met behulp van Omen Gaming Hub. De microfoon is ook van degelijke kwaliteit en je bent prima verstaanbaar, ook als je last hebt van een klein beetje omgevingsgeluid.

De HP Omen Blast is niet bepaald een plaatje, maar levert wel kwaliteit als het gaat om geluid. Mocht je goed geluid willen voor een redelijke prijs (rond de € 80,-) en heb je geen moeite met het feit dat deze headset niet draadloos is, dan is dit apparaat zeker het overwegen waard.