Doorgaan naar artikel
Mario Strikers: Battle League Football
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Mario Strikers: Battle League Football belooft echt een leuk nieuw deel te worden! Natuurlijk zijn er toffe dingen uit eerdere delen die ontbreken, maar er lijken ook voldoende vernieuwingen toegevoegd te zijn!

Afgelopen week kregen wij al de kans om met Mario Strikers: Battle League Football aan de slag te gaan. Tijdens een speelsessie op het Nederlandse hoofdkantoor van Nintendo van ongeveer een uur, hebben we verschillende onderdelen kunnen proberen en een eerste voorzichtige mening kunnen vormen. Een definitief oordeel volgt pas als we het hele spel hebben kunnen spelen.

Mario Strikers: Battle League Football-demo

Toen in februari van dit jaar Mario Strikers: Battle League Football werd aangekondigd was het een leuke verrassing waar weinig spelers op hadden durven hopen. Alhoewel zowel de Gamecube- als de Wii-versie van het spel het goed deden, leek Nintendo de franchise vergeten. Niets is dus minder waar en op 10 juni verschijnt het spel dan ook eindelijk.

Mario Strikers: Battle League Football is, zoals de naam al doet vermoeden natuurlijk, een voetbalspel. Maar dan wel met een Nintendo-sausje. Waar bijvoorbeeld Mario Kart een racegame is, waar items en chaos belangrijk zijn, is dat bij dit spel ook. En het goede nieuws is, hij speelt als vanouds. Tijdens een potje zul je uiteraard zoveel mogelijk doelpunten moeten maken. De uitdaging hierin zit hem in het juist timen van het opladen van de schoten, tackles en de passes.

De multiplayer van het spel heeft een leuke dynamiek en zorgt ervoor dat de wedstrijden vaak lekker wegspelen. Dit komt mede doordat je teamgenoten tegen je tegenstanders kunnen beuken. Wat verder fijn is, is dat het oppakken van items een stuk minder willekeurig voelt door de itemboxen die op het veld liggen. Dat maakt dat het spel meer draait op basis van de kwaliteit van de spelers in plaats van vooral geluk hebben.

Wat jammer is, is dat er op het gebied van de personages in het spel weinig gedaan is. Zo zijn er geen persoonlijke muziekjes meer tijdens de introductie van de wedstrijd, zijn er geen speciale aanvallen van de personages (in de vorm van zij-personages zoals Dry Bones en Boo). Daarnaast lijken de personages minder boos te zijn, iets wat in eerdere delen vaak een leuke toevoeging was voor de sfeer.

Gelukkig is er op personagegebied ook een hoop wel goed, alhoewel een paar persoonlijke favorieten ontbreken. Leuk zijn bijvoorbeeld de verschillende outfits (die ook invloed hebben op de statistieken van je personage), maar ook de animaties die je van hen voorbij ziet komen zijn echt een pluspunt. Wat helaas wel nog jammer is, is dat de stadions wat saaier aanvoelen. In tegenstelling tot in de eerdere delen zijn unieke onderdelen niet aanwezig en lijk je vaak in hetzelfde stadion met een net iets ander uiterlijk te spelen.

Al met al zit er flink wat potentie in Mario Strikers: Battle League Football, maar zal het uiteindelijke spel moeten uitwijzen of het echt heel tof is!