Doorgaan naar artikel
Nieuwe trailer voor: The Devil In Me
Tim Horsting
Tim Horsting
Redacteur
Profiel

We zijn eigenlijk nog maar nét uitgegriezeld bij The Quarry en nu staat de volgende horrorgame van Supermassive Games alweer in de startblokken. The Dark Pictures Anthology: The Devil In Me is de afsluiter van het eerste seizoen van The Dark Pictures Anthology. Eerder verschenen al Man Of Medan, Little Hope en House of Ashes. Waar deze eerdere games nogal het bovennatuurlijke opzochten, lijkt het erop dat The Devil In Me wat meer op de realiteit focust.

Het verhaal is geïnspireerd door “Murder Castle” van de Amerikaanse seriemoordenaar H.H. Holmes . Deze runde een hotel waar hij zijn “gasten” kon opsluiten en kon doden door middel van boobytraps en geheime deuren. Bij zijn arrestatie beweerde hij nog bezeten te zijn door de duivel maar dat mocht niet baten. In 1896 werd hij opgehangen. Wie de trailer van de game ziet én foto’s van “Murder Castle” bekijkt, ziet overduidelijk gelijkenissen. Al is voor sommige boobytraps duidelijk inspiratie gehaald uit de Saw-films.

Over de cast is weinig bekend, wél is bekendgemaakt dat de hoofdpersoon gespeeld wordt door de Ierse actrice Jessie Buckley (Taboo, Chernobyl, Men, I’m thinking of ending things). Uiteraard keert karakteracteur Pip Torrens (Preacher, Elden Ring) ook weer terug als de mysterieuze “curator”.

The Dark Pictures Anthology: The Devil In Me wordt traditioneel rond halloween verwacht, de game zal beschikbaar zijn voor PlayStation, Xbox en pc. Uiteraard kun je rond die tijd hier ook onze review verwachten.