Doorgaan naar artikel
Everybody 1-2-Switch!
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Everybody 1-2-Switch! is een leuke verzameling van allerlei gekke spellen die je zelfs met honderd mensen kan beleven. Toch zorgen wat designkeuzes en problemen ervoor dat het spel als een middelmatige titel aanvoelt.

Bij de release van de Nintendo Switch kwam ook een partyspel uit dat door velen al snel vergeten werd. Daarom was het geheel onverwacht toen Nintendo het vervolg Everybody 1-2-Switch! aankondigde. Lees hier in onze review of dit een vervolg is waar niemand op zat te wachten of juist een tof partyspel is voor de komende tijd.

Everybody 1-2-Switch!

Waar 1-2-Switch! vooral een minigame-verzameling was om de krachten van de Joy-Cons in te zetten in leuke spelletjes, moet Everybody 1-2-Switch! vooral een partygame zijn die je met veel mensen doet. Je kan een aantal spellen doen met de Joy-Cons tot acht spelers of als iedereen een smartphone gebruikt – met optionele Joy-Cons om het aantal spellen te vergroten – kunnen tot honderd mensen meedoen met de spellen.

De spellen varieren tussen simpele varianten die je reactievermogen testen zoals een triviaspel of zaken waarbij je fysieke inspanning wordt getest zoals squatten of touwtjespringen. Sommigen zijn redelijk traditioneel zoals het samoeraizwaard-gevecht, Annemaria Koekoek, stoelendans, bingo of simpele trivia-vragen beantwoorden, maar soms worden er ook leuke nieuwe concepten gebruikt zoals het maken van een foto van een voorwerp met een specifieke kleur, bewegingen maken om aliens te begroeten, een ballon oppompen tot het randje van knappen, het verstoppen van een Joy-Con of een estafetteloop.

Zodra je de game start valt wel meteen iets op, want waar je bij de voorganger lekker je favoriete minigames kon uitkiezen of voor een willekeurige volgorde kon kiezen, moet je bij dit spel eerst de minigame tegenkomen in een wedstrijd voordat je het spel los kan starten. Gezien je enkele spellen meerdere keren kan tegenkomen, zul je dus redelijk vaak in groepen de games doen voordat je deze los zou kunnen starten. Wat ons betreft een enorme drempel om vaker te spelen want je komt ook wederom spellen tegen die je misschien niet zo leuk vindt. Daarnaast duurt het bij deze wedstrijden vaak een paar minuten voordat je daadwerkelijk iets doet, mede door alle uitleg die je krijgt over het spel en alle regels. Zelfs als je het spel al eens hebt gedaan, kan je deze niet doorspoelen. Dat is iets dat snel frustreert.

Everybody 1-2-Switch!

Tijdens de wedstrijden van groepen tegen elkaar kom je verschillende spelletjes tegen waarbij je in teams tegen elkaar strijdt. De spellen zijn soms uitdagend, gek of fysiek actief, waardoor het leuk is om mee te doen, maar soms ook net zo leuk is om groepen bezig te zien. Doordat vrijwel alle spellen een competitief element hebben in groepsverband, nodigt Everybody 1-2-Switch! uit om elkaar uit te dagen buiten de spellen om.

Niet altijd registreert de Joy-Con of de smartphone de beweging duidelijk, waardoor bepaalde bewegingen niet helemaal goed worden weergegeven. In een spel moet je proberen een Joy-Con te verbergen die het andere team moet vinden, maar gezien de onstabiele verbinding van de JoyCons kan deze nooit verder worden verstopt dan een luttele meter of twee zonder veel voorwerpen tussen de controllers en de Nintendo Switch. Wij probeerden de JoyCon te verstoppen in de kast vlakbij de console, maar zelfs toen gaf de Switch aan geen verbinding meer te hebben, wat het hele concept van deze minigame weggooit.

Everybody 1-2-Switch! is zodoende een leuke partygame met enkele toppers en vermakelijke minigames. Het is jammer dat je de game heel vaak moet spelen om langzamerhand de spelletjes afzonderlijk te kunnen doen, maar het nodigt wel uit vaker het erbij te pakken. Sommige spellen registreren niet helemaal lekker alle bewegingen van de Joy-Con en/of smartphone en het duurt soms even voordat je eindelijk een minigame kan spelen. Maar het kunnen spelen met honderd mensen zorgt ervoor dat het een leuke partygame is voor grote groepen voor een zacht prijsje.

Everybody 1-2-Switch! is voor deze review op de Nintendo Switch gespeeld, het enige platform waar het spel voor verkrijgbaar is.