Doorgaan naar artikel
Persona 5 Tactica
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Persona 5 Tactica lijkt een leuke turn-based actiegame te worden met een diepgaand verhaal binnen het Persona-universum. De kinderlijke tekenstijl is wel even wennen.

Tijdens Gamescom 2023 kregen we de mogelijkheid om Persona 5 Tactica te spelen bij SEGA, een spin-off van de welbekende Persona-serie. Lees hier de indrukken van onze dertig minuten-durende speelsessie.

Persona 5 Tactica

Tijdens de sessie mochten we een kwartier lang de eerste missie spelen om daarna nog een kwartier lang een missie verderop in het spel te doen, zodat we ook meer vaardigheden konden proberen. Het idee is dat onze geliefde personages ineens getransporteerd worden naar een vreemde wereld waarin een groep boze wezens de leiding hebben. Het duurt niet lang voor de Phantom Thieves in de hoek gedreven worden en het mis gaat. Uiteindelijk ontmoeten ze Erina die ze een mooie deal aanbiedt in ruil voor hun hulp.

Qua gameplay is het een relatief standaard turn-based strategiegame zoals XCOM, Mario & Rabbids en andere games uit het genre. Je loopt met je personage naar een locatie op het speelveld dat opgedeeld is in vierkantjes, voert een handeling uit en dan mag de vijand hetzelfde doen. Je kan proberen over afstand te raken met je wapen of met je Persona, maar je kan ook van dichtbij proberen vijanden uit hun verdediging te slaan.

Waar Persona 5 Tactica zich onderscheidt, is dat de positie van de personages ook invloed hebben op de handelingen van andere personages. Zorg je ervoor dat een vijand onderuit wordt gehaald en ga je er in een driehoek omheen staan, dan mag je op iedere vijand die binnen deze driehoek staat flinke schade aanrichten. Zo kan je dus tactisch een zwakke vijand uitschakelen en ook anderen extra schade aanrichten.

Persona 5 Tactica

Het grafische stijltje is wel even wennen, want het ziet er meer uit als een jeugdtekenfilm dan wat we gewend zijn van Persona-titels. Toch past het wel weer bij de luchtige gameplay en het verhaal wat we voorgeschoteld krijgen, dus een minpunt is het niet. Soms was de game iets onduidelijk in wanneer een vijand wel of niet omvalt of wanneer je wel of niet verder kan lopen.

Al met al voelt Persona 5 Tactica als een leuke en luchtige game die een mooie aanvulling is op het Persona-universum, al wordt met deze game en Persona 3 Reload wel langzamerhand duidelijk dat men snakt naar een vervolg in de serie. De game moet op 17 november verschijnen voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.