Doorgaan naar artikel
Gangs of Sherwood
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Gangs of Sherwood lijkt een unieke co-op-game te worden met herkenbare verhalen in een tof mechanisch/fantasy-jasje. Er is genoeg variatie en een interessant verhaal om te blijven spelen.

Tijdens de Big Ben Games Week in Parijs in mei mochten we al eventjes met deze game aan de slag, maar op Gamescom kregen we een uitgebreidere hands-on sessie met Gangs of Sherwood, de sci-fi/fantasy actiongame dat het verhaal van Robin Hood in een nieuw jasje vertelt. Lees hier over onze indrukken tijdens onze sessie van ongeveer een half uur.

Gangs of Sherwood

Het verhaal van Gangs of Sherwood draait om Robin, Tuck, Marian en Little John die samen met de Merrymen-bende proberen de sheriff van Sherwood neer te halen, iets wat niet bijster anders is dan het originele sprookje. De wereld van de game is volgens de makers net even iets anders dan dat we gewend zijn van het sprookje. Buiten de Middeleeuwse sfeer zitten er een hoop steampunk-elementen in en allerlei magische snufjes. De makers noemen het dan ook science fantasy.

Elk personage heeft zijn of haar eigen vaardigheden en waar wij in Parijs vooral met Robin en zijn boog aan de slag zijn geweest, hebben we bij deze nieuwe missie Marian uitgeprobeerd, het meest complexe personage terwijl we met een andere speler konden samenwerken. De gameplay is vooral rondrennen, vijanden in elkaar beuken en kleine puzzels oplossen. In deze demo mochten we een kasteel proberen in te nemen en een enorme eindbaas verslaan terwijl wij hordes aan vijanden versloegen.

Gangs of Sherwood

Marian is een interessant personage dat in het begin vooral een kleine hoeveelheid schade aanricht en daarbij kleine dolkjes laat zweven. Met een bepaalde combo activeer je al deze dolken om vervolgens enorme schade aan te richten bij de vijanden die deze dolkjes boven zich hadden zweven. Op deze manier kan je bij een enkele vijand enorm veel schade aanrichten of allerlei simpelere vijanden langsgaan om op het einde ze allemaal tegelijk een flinke hoeveelheid klappen te geven. Ondanks dat Marian dus weinig impact lijkt te hebben met haar slagen, is dat slechts voorbereiding voor een grotere afslachting. Het is leuk om te zien dat elk personage een duidelijk andere vechtstijl heeft, dat houdt het spel vers.

Er waren soms wat kleine haperingen of animatieproblemen in de meest onopvallende zaken, dus wat ons betreft kan dat de pret niet drukken. Het voelde immers enorm bevredigend aan om dwars door vijanden heen te vliegen, dolkjes links en rechts te plaatsen om vervolgens deze vijanden te laten sterven met een enkele aanval, terwijl onze teamgenoot zich vooral focuste op een enkele vijand. Het nadeel is mogelijk wel dat slechts een enkele speler een personage kan spelen, dus als iedereen Robin of Marian wil spelen, kan dat dus niet.

Met een imponerende eindbaas eindigde onze demo en smaakte het naar meer. Doordat elk personage een andere stijl van vechten heeft, nodigt Gangs of Sherwood genoeg uit om missies vaker te doen. Met het idee dat er nog een heel verhaal schuilt achter de vele missies in combinatie met de flitsende actie, lijkt het erop dat liefhebbers van spellen zoals Bayonetta of Devil May Cry kunnen genieten van deze game, met als mooie bonus dat het ook als multiplayer-spel gedaan kan worden.