Doorgaan naar artikel
Eerste uitbreiding Diablo IV: Vessel of Hatred aangekondigd voor 2024
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Naast groot nieuws voor World of Warcraft, waren ook fans van Diablo IV aan de beurt. Zo werd de eerste uitbreiding aangekondigd, Diablo IV: Vessel of Hatred. Deze verschijnt ergens ‘laat volgend jaar’ en brengt ons naar de jungles van Torajan, beter bekend als de derde akte van Diablo II. We volgen, gelukkig, Mephisto weer, een van de mysterieuze wezens uit Diablo IV en een van de antagonisten van Diablo II, die je in die game trouwens ook in Torajan verslaat!

Vessel of Hatred zal naast een nieuw hoofdstuk van het verhaal, ook komen met een nieuw speelbaar personage dat “helemaal nieuw is voor het Diablo-universum”. We zijn erg benieuwd wat dit gaat worden, maar we zullen nog even geduld moeten hebben: Diablo IV: Vessel of Hatred bevindt zich nog in een vroeg stadium van ontwikkeling en zal pas laat in 2024 gaan verschijnen. Check onderaan de pagina de teaser-trailer.

Daarnaast was er ook goed nieuws voor mensen die het spel nu al veel spelen: er werden wat aankondigingen gedaan voor Seizoen 3 van het spel, dat ergens over een paar maanden zal komen, en ook kunnen we volgende maand twee evenementen gaan verwachten. Abbatoir of Zir zal een zogeheten ‘Pinnacle’-evenement worden dat op 5 december begint. Dit is gericht op mensen die het spel al helemaal grijs gespeeld hebben en een personage in het huidige seizoen hebben die de lastigste eindbazen verslagen en de beste gear verzameld hebben. “Het begint lastig en wordt alleen maar pittiger”, aldus Blizzard.

Daarnaast krijgen we vanaf 12 december ‘Midwinter Blight’, dit zal waarschijnlijk minder serieus worden qua gameplay en meer als doeleinde hebben om de kerstsfeer over Sanctuary te verspreiden. We weten verder nog niets over dit evenement, maar zullen erover schrijven wanneer we meer horen!

Er komen hoe dus ook mooie tijden aan voor fans van Diablo IV. De game begon al sterk, maar miste nog wat variatie in de zogeheten “endgame”, de dingen die je kan doen nadat je het verhaal hebt uitgespeeld. Blizzard lijkt echter veel naar de feedback van fans te luisteren en elk seizoen komt met ijzersterke verbeteringen!