Doorgaan naar artikel
Hoe denkt Niantic zelf over de vele tickets?
Daisy Schreurs
Daisy Schreurs
Pokémon-redacteur
Profiel

Wij denken een antwoord te hebben op hoe Niantic denkt over de vele tickets in Pokémon GO momenteel. Ed Wu, senior vice-president van Pokémon GO, geeft aan dat het spel momenteel gezond is, en nog altijd groeit.

Wat namelijk ondergewaardeerd wordt, is de webwinkel voor de spelers. Nu gaat er geen geld meer rechtstreeks naar Apple of Google, maar komt het rechtstreeks ten goede aan Niantic. Dat is nogal wat, voor een spel wat zonder deze besturingssystemen niet eens zou bestaan. Al zijn ze zeker niet de eerste die zich verzet tegen deze mobiele platformhouders.

Regelmatig komen er ook rapporten voorbij van derden over de cijfers van Pokémon GO, waarin wordt aangegeven dat de inkomsten dalen. Ed Wu zegt heel duidelijk dat deze cijfers absoluut niet kloppen. De enige die toegang heeft tot de exacte cijfers, is namelijk alleen Niantic zelf.

Vorig jaar werd er daarnaast veel geklaagd over de remote raids, terwijl dat absoluut geen invloed leek te hebben op het aantal spelers en de Sinnoh-Tour. Dit jaar is het de beurt aan de vele tickets. Ed Wu geeft aan dat er inderdaad veel is veranderd in hoe nu met spelers wordt omgegaan. Zo zijn er momenten met nul tickets, maar ook met drie of vier tegelijk. In het verleden kwam dit tegelijk voor iedereen, waardoor spelers overweldigd werden door het aantal researches. Nu is dat beter geoptimaliseerd, waardoor iedereen zelf kan bepalen welk ticket wordt gekocht, en er toch een consistentie is in het aanbieden van dezelfde soort activiteiten. Ze willen er hiermee voor zorgen dat de spelers die een ticket kopen, ook werkelijk plezier ervaren door de doelen te behalen. Voorheen was het meer een ‘druk op de knop en er verschijnt iets’. Iedereen kreeg het, dus dat haalde het plezier wel een beetje weg.

Natuurlijk zit er ook een bijkomend voordeel aan vast voor Niantic, want er wordt meer omzet behaald. Dat heeft ongetwijfeld ook bijgedragen aan de omzetgroei van Pokémon GO! Het is echter zeker niet de belangrijkste drijfveer geweest.

Wil je een Pokémon GO Plus + kopen? Koop hem dan via deze link en steun NWTV zonder dat jij meer betaalt.

Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je terecht op onze website, NWTV-app en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan via TikTok of via Instagram! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven. Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans op kaarten voor Disneyland Paris.