Doorgaan naar artikel
Pokémon GO was tijdens de Sinnoh-Tour populairder dan ooit!
Daisy Schreurs
Daisy Schreurs
Pokémon-redacteur
Profiel

Tijdens de Sinnoh-Tour van dit jaar was het spel populairder dan ooit. Niantic komt uit een aantal moeilijke jaren, die zijn gekenmerkt door projectannuleringen en ontslagen. Maar de inspanningen om ervoor te zorgen dat Pokémon GO een succes blijft werpen hun vruchten af. Inmiddels staat het er veel beter voor. Onder andere de omzet groeit. Mede door het grote aantal tickets?

De GO Tour Sinnoh was in veel opzichten de meest succesvolle week ooit. Zonder enige twijfel. Ed Wu, de senior vice-president van Pokémon GO, geeft aan dat hij vol vertrouwen kan zeggen dat het spel groeit. Dat wordt ook goed gezien in de data die worden verzameld voor de analyses. Heel specifiek? Vorig jaar had het spel honderd miljoen spelers.

Ondanks de klachten over de remote raids, wat inderdaad in aantal af is genomen, is het aantal raids bijna verdubbeld in vergelijking met de vorige Go Tour. Spelers gingen er weer echt op uit binnen hun community. Ook als je als speler je shiny al had binnengehaald, waar toch de meeste spelers voor raiden, bleef je samen als groep om verder te spelen. En dat is natuurlijk wel waar het spel ook voor is bedoeld!

Wil je een Pokémon GO Plus + kopen? Koop hem dan via deze link en steun NWTV zonder dat jij meer betaalt.

Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je terecht op onze website, NWTV-app en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan via TikTok of via Instagram! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven. Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans op kaarten voor Disneyland Paris.