Doorgaan naar artikel
OMEN 45L Desktop GeForce RTX 4070 Ti
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

De OMEN 45L Desktop GeForce RTX 4070 Ti is hele fijne game-pc met makkelijke software om het nodige aan te passen. Je betaalt er wel een flinke prijs voor.

Gamen is tegenwoordig niet meer hetzelfde als twintig jaar geleden. Vandaag de dag is je mobiele telefoon zo krachtig dat je er games als Resident Evil 4 op kunt draaien. Erg praktisch is het niet en dat is dan ook de reden dat veel gamers voor een console kiezen. Hoewel de Playstation 5 of Xbox Series X relatief goedkoop is in vergelijking met een fatsoenlijke game-pc, zul je op een pc toch altijd de mooiste en beste game-ervaring krijgen. Wij kregen de afgelopen maanden van HP de OMEN 45L Desktop GeForce RTX 4070 Ti ter review en hieronder kun je lezen hoe dat ons is bevallen.

Bij het uit de doos halen van de OMEN 45L Desktop GeForce RTX 4070 Ti, waren wij behoorlijk onder de indruk. Deze desktop is zo’n 55 cm hoog en net geen 50 cm diep, maar vooral het gewicht van 23 kg is indrukwekkend te noemen. Wanneer de pc uitstaat, ziet het eruit als een massief en donker blok, maar dat verandert wanneer je de machine aanzet. Overal waar je kijkt zie je lampjes, zowel op de buitenkant als binnenin. Aan de zijkant van de behuizing zit ook glas, zodat je mooi in de pc kunt kijken. Alle kabels zijn mooi weggewerkt, voor zover dat mogelijk is, en dat maakt het aangenaam om naar te kijken. De behuizing ziet er ook iets anders uit dan normaal door de Cryo Chamber; deze stelt de radiator van de vloeistofkoeling in staat om koude lucht uit de omgeving te halen om de processor te koelen. Dit zorgt ervoor dat de desktop een stukje hoger is dan normaal. Hoewel we in het begin moesten wennen, zijn we uiteindelijk van het uiterlijk van de OMEN 45L Desktop GeForce RTX 4070 Ti gaan houden.

De OMEN 45L Desktop GeForce RTX 4070 Ti is niet alleen een beest qua gewicht en afmetingen, maar ook de componenten zijn niet mis. Zo is de game-pc voorzien van een GeForce RTX 4070 Ti-videokaart met 12 GB aan geheugen, komt de rekenkracht van de AMD Ryzen 7 7700X en heeft het systeem 32 GB RAM tot z’n beschikking. Dit is uiteraard niet de meest krachtige samenstelling die op dit moment verkrijgbaar is, maar voor de meeste gamers meer dan genoeg. Dit komt vooral door de videokaart, die het mogelijk maakt om Nvidia DLSS 3, en voorgaande versies, te gebruiken voor verschillende games. Deze op AI gebaseerde technologie maakt het mogelijk om de framerate en beeldkwaliteit aanzienlijk te verhogen. Bij sommige games is het zelfs mogelijk om een 3 keer hogere framerate te halen door het activeren van DLSS 3, bijvoorbeeld bij Cyberpunk. Natuurlijk ben je hiervoor afhankelijk van de drivers van Nvidia en zullen oudere games die ondersteuning niet krijgen. Toch is de machine ook krachtig genoeg om zonder de hulp van AI prima prestaties te leveren. Wij hebben in de afgelopen maanden verschillende games geprobeerd, van Forza Motorsport tot Horizon Forbidden West Complete Edition, en elke game draaide zonder problemen en ook zonder al te veel lawaai. Eerlijk gezegd hadden wij ook niet anders verwacht, gezien de specificaties.

In tegenstelling tot consoles, zijn er enorme onderlinge verschillen als het gaat op game-pc’s. Zo kun je kiezen uit een Intel- of AMD-processor en ook dan heb je weer keuze uit verschillende modellen. Hetzelfde is natuurlijk van toepassing op de videokaart, waar Nvidia, AMD en Intel tot de mogelijkheden behoren. Het heeft vaak te maken met persoonlijke voorkeuren en ook de financiën spelen een rol. Gelukkig zit je niet vast aan eerdergenoemde configuratie en zijn er verschillende modellen binnen de OMEN 45L Desktop GT22-serie. Het is dan ook vooral het uiterlijk en de software die ervoor zorgen dat het een fijn systeem is. De meest belangrijke applicatie is OMEN Gaming Hub waarmee je bijna alles kunt instellen en aanpassen aan het systeem.

Zo kun je bijvoorbeeld heel gedetailleerd zien hoe de verschillende cores van je CPU aan het werk zijn, hoe snel en op hoeveel procent van de capaciteit ze zitten. Daarnaast zitten er ook allemaal sensoren in het systeem zodat je kunt zien hoe warm alles wordt tijdens een potje gamen. Er zijn verschillende modi, zodat het voor iedereen toegankelijk is en te begrijpen. Daarnaast kun je ook een klein beetje overklokken, je kunt het vergelijken met het opvoeren van een scooter. Voor ons was het alleen mogelijk om een Turbo-stand te activeren voor het geheugen, maar bij andere systemen is er waarschijnlijk meer mogelijk. Daarnaast kun je ook alle verlichting instellen via OMEN Gaming Hub. Wil je een enorm drukke lichtshow, vaste kleuren of helemaal niks? Het is allemaal zeer eenvoudig in te stellen. Dit maakt de OMEN 45L Desktop GeForce RTX 4070 Ti uitermate geschikt voor gamers die niet zo heel technisch zijn, maar toch een flitsende game-pc willen.

De OMEN 45L Desktop GeForce RTX 4070 Ti is de perfecte machine voor iemand die geen zin heeft om zelf een pc in elkaar te zetten, maar toch flinke prestaties verwacht. Het apparaat ziet er groot en indrukwekkend uit, maar misstaat absoluut niet in je game-room. Het is vooral de software die ervoor zorgt dat wij deze desktop van harte kunnen aanbevelen. Ook als je niet zo handig of ervaren bent met het configureren van je pc, maakt OMEN Gaming Hub het redelijk eenvoudig. Het enige waar je natuurlijk wel rekening mee moet houden is de hoge adviesprijs. Voor hetzelfde geld kun je waarschijnlijk 5 keer een PlayStation 5 of Xbox Series X kopen en hoewel de prestaties van een game-pc veel beter zijn, moet je je wel afvragen of je het dat waard vindt.