Doorgaan naar artikel
De details voor Entei en het Entei Research-event zijn bekend
Daisy Schreurs
Daisy Schreurs
Pokémon-redacteur
Profiel

Vanochtend werden dan eindelijk de details bekendgemaakt voor de komst van de tweede Legendary Pokémon naar Pokémon Sleep! Na de aankondiging dat Entei eind mei in het spel zou verschijnen, met een event rondom de komst, was het alleen nog wachten op de details. En die zijn er sinds vanochtend.

Entei

Entei is vanaf 20 mei om 15.00 uur te vinden in het spel. Dit betekent dat de Entei Incense vanaf dat moment gebruikt kan worden.

  • Entei komt voor op Greengrass Isle en Taupe Hollow
  • Entei kan verschijnen na een Snoozing sleepstyle van je sleep research
  • Entei krijgt een nieuwe main skill: Helper Boost (Fire)
  • Je kunt met meer Entei vriendjes worden, maar je kunt slechts één Speciale Pokémon in je team hebben (en Entei is zo’n Speciale Pokémon)
  • De eerste Entei is voor elke speler hetzelfde, dus dezelfde nature en sub skills. Vanaf de tweede komt er verschil in

Helper Boost Fire

We kennen de skill inmiddels al in de Electric variant van Raikou, maar we zullen de details toch nog even uitleggen voor wie dat gemist heeft: Deze skill geeft continu een bonus bij zowel de verzamelde berries als ingrediënten. De bonus is gebaseerd op het aantal fire-type Pokémon in je team én natuurlijk het level van de skill. Hoe meer verschillende fire-type helpers in je team, hoe groter de bonus. Stel dus dat je 5 unieke fire-type helpers in je team hebt en de main skill is level 6, dan krijg je 11 keer zoveel hulp van je team dan normaalgesproken.

Event: Entei Research

De komst van Entei wordt, net als bij Raikou, gevierd met een event: Entei Research. Het event start op 20 mei om 4.00 uur en eindigt op 3 juni om 3.59 uur en is alleen op Greengrass Isle te spelen. Let dus goed op dat je ook Greengrass Isle kiest tijdens het event, ook al gaat Entei ook te vinden zijn op Taupe Hollow. Tijdens dit event kun je Entei Manes sparen. Hoe meer Entei Manes je kunt verzamelen, hoe beter Professor Neroli zijn onderzoek kan doen. Via ‘Event Exchange’ kun je deze Entei Manes inwisselen voor nieuwe items, zoals Entei Incense en Entei Biscuits. Ook zonder Entei Incense kun je Entei tegenkomen, maar die kans is extreem klein. Om bevriend te raken met Entei, heb je Entei Biscuits nodig. Andere Biscuits kunnen uiteraard ook, maar deze Biscuits zijn speciaal voor Entei.

De Event Exchange is van 20 mei 4.00 uur tot iets na het event, 6 juni 3.59 uur. Dit zodat je ook na het event nog de tijd hebt om je Entei Manes om te wisselen voor items. Onder andere voor Entei Incense en Entei Biscuits, maar ook voor bijvoorbeeld een Fire Stone of een Main Skill Seed. In de tweede week van het event worden de Entei Incense en Entei Biscuits goedkoper, dus geduld loont weer. Een Entei Biscuit heeft een waarde van 6 vriendschapspunten bij Entei. Let op: Je kunt slechts één Entei Incense bij je dragen. Na gebruik kun je pas weer een nieuwe krijgen. Entei Incense is ook na het event nog in te zetten. Entei Biscuits zijn na het event niet meer te gebruiken. Mocht je deze Biscuits over hebben, worden ze omgezet in Great Biscuits.

Je aantal verzamelde Entei Manes kun je ook alleen nakijken bij deze Event Exchange. Ze verzamelen niet in je bag. Dus geen paniek als je deze niet in je bag ziet terwijl je er wel hebt verzameld. Na 6 juni 3.59 uur gaan alle overgebleven Entei Manes verloren. Je krijgt daarnaast slechts één keer per dag Entei Manes. Tussendoor nogmaals slapen is voor dit item niet zinvol. De hoeveelheid Entei Manes die je krijgt hangt volledig af van de Pokémon en hun sleepstyles die opduiken na je sleep research. Wel geven de makers aan dat ze gaan bekijken om het aantal Entei Manes hoger te maken in vergelijking met de Raikou Manes met het Raikou Research event.

Je kunt zelfs Entei Manes krijgen van je tijdens dit event spelende vrienden. Hoe hoger je vriendschapslevel, hoe groter de kans op deze items. En hoe groter het aantal Entei Manes dat je krijgt.

Andere fire-type Pokémon zijn extra behulpzaam tijdens dit event, en deze ga je ook meer tegenkomen na je sleep research, ongeacht je sleepstyle. Ze leveren onder andere meer Entei Manes op. Ze geven per keer dat er ingrediënten worden gevonden, één ingrediënt extra. Daarnaast is de kans op een skill trigger vermenigvuldigd met 1,5. In de eerste week wordt de Main Skill van helper-Pokémon verhoogd met 1, en in de tweede week wordt die zelfs verhoogd met 3. Deze kan echter niet het hoogste level voorbij gaan. Als laatste bonus heeft de laatste zondag, 2 juni, dat het aantal Drowsy Power vermenigvuldigd is met 1,5. En om te zorgen dat fire-type Pokémon nog interessanter worden om in te zetten, heeft Snorlax tijdens dit event op Greengrass Isle de Leppa Berry als favoriete berry.

Pokémon die handig zijn als helper, zijn Charmander, Charmeleon, Charizard, Vulpix, Ninetales, Growlithe, Arcanine, Flareon, Cyndaquil, Quilava, Typhlosion en Entei. De verhoogde vind-kans geldt voor deze Pokémon, op Arcanine na. Deze heeft geen verhoogde vind-kans.

Er komt ook een speciale gift, maar alleen voor spelers die niet in de Research Community kunnen. Deze spelers krijgen bij de start van de eerste week en bij de start van de tweede week 70 Entei Manes.

Er zijn ook weer speciale event-missions, verdeeld over de 2 weken. Door deze op tijd af te ronden, ontvang je onder andere Entei Manes. En er komen twee nieuwe bundels. Hierover volgen de details nog en die delen we dan ook weer met jullie.

Wil jij makkelijker je slaap bijhouden en NWTV steunen, zonder dat jij meer betaalt? Koop de Pokémon Go Plus Plus dan via deze link. Je doet dit dan bij Bol.

Win kaarten voor Disneyland Paris! Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans! Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je ook terecht op onze website NWTV-app en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan hier! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven.