Doorgaan naar artikel
Lees hier meer over Dynamax vormen die naar Pokémon GO komen!
Lisa Groen
Lisa Groen
Pokémon-redacteur
Profiel

In een vorig artikel hebben wij jullie laten weten dat de dataminers informatie hebben gevonden over nieuwe tijdelijke evolutievormen: Dynamax en Gigantamax. Aangezien veel spelers van Pokémon GO niet alle Pokémon spellen op de Nintendo Switch spelen, zullen wij jullie wat uitleg geven over wat deze vormen inhouden.

Dynamax werd geïntroduceerd in de Pokémon Sword en Pokémon Shield spellen, die in 2019 zijn uitgekomen voor de Nintendo Switch. Met een speciaal voorwerp, de Dynamax Band, kan je op plekken met veel Dynamax-energie jouw Pokémon enorm laten groeien. Tijdens het normale spel kan dit bijvoorbeeld alleen tijdens de gevechten tegen de meeste Gym Leaders, de Elite Four, en de Champion. Het lijkt ons dan ook aannemelijk dat je niet zomaar altijd een Pokémon zal kunnen Dynamaxen in Pokémon GO, maar dat dit bewaard wordt voor bijvoorbeeld een gevecht tegen Giovanni.

Wat houdt Dynamax alleen precies in? We zetten hier hier op een rijtje:

  • Qua stats verandert in de Sword en Shield spellen alleen je HP. Je Pokémon krijgt meer Hit Points, waardoor het lastiger is om hem uit te schakelen. Net als bij Mega Evolution hangt het af van je Dynamax Level hoeveel extra Hit Points je krijgt.
  • Tijdens Dynamax krijgt je Pokémon de optie om Max Moves te gebruiken. De vele soorten Max Moves zijn afhankelijk van het type en soort aanval die je Pokémon normaal heeft. In Pokémon GO zullen deze moves waarschijnlijk veel meer schade doen.
  • Bepaalde Pokémon kunnen zelfs Gigantamaxen. Ze worden hiermee niet alleen gigantisch groot, maar veranderen ook van vorm. Pokémon in Gigantamax krijgen toegang tot nog meer bijzondere aanvallen. Onder dit lijstje staat een plaatje met een voorbeeld van een Gigantamax Snorlax.
  • Ten slotte duurt Dynamax in de Sword en Shield spellen maar maximaal drie beurten. Ook kan je maar één keer per gevecht een Pokémon Dynamaxen. Dit is dus echt een tijdelijke boost om je naar de overwinning te helpen.

Natuurlijk weten we nog niet precies hoe Niantic het principe van Dynamax en Gigantamax in Pokémon GO zal invullen. We hopen jullie toch alvast wat informatie te hebben gegeven, zodat je meteen met de functie aan de slag kan wanneer deze er is.

Wil je een Pokémon GO Plus + kopen? Koop hem dan via deze link en steun NWTV zonder dat jij meer betaalt. Je doet dit dan bij Bol. Op dit moment is hij overigens uitverkocht. Je kunt ervoor kiezen om je te laten waarschuwen wanneer hij er weer is, of hem natuurlijk ergens anders bestellen.

Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je terecht op onze website en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan via TikTok of via Instagram! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven. Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans op kaarten voor Disneyland Paris.