Doorgaan naar artikel
De beste tips voor een goede voorbereiding op Pokémon GO Fest Madrid
Daisy Schreurs
Daisy Schreurs
Pokémon-redacteur
Profiel

Of je nu voor de eerste keer naar een in-person-evenement gaat of dat je al doorgewinterd bent: Met een goede voorbereiding heb je altijd meer profijt van het evenement. Zorg dus dat je je aan de hand van deze tips goed voorbereid op Pokémon GO Fest: Madrid. We hebben door de jaren heen als doorgewinterde spelers flink wat tips verzameld, maar mocht je ook nog goede tips hebben, deel ze dan vooral met ons. Wij voegen ze dan eventueel toe. Let op, een aantal zaken zijn vooral van toepassing voor het park en niet voor de rest van het evenement.

Jeffry en Dennis bespreken de tips hier:

Pokémon- en Item Storage

Misschien wel de meest voor de hand liggende tip is dat je je Pokémon- en Item Storage moet opruimen. Sommige spelers zullen misschien denken: Waar heb je het over? Maar er zijn spelers die alles wat je kunt verzamelen, bewaren. Ondanks dat je tegenwoordig 7.800 Pokémon en 6.800 Items bij je kunt dragen, hebben ze toch amper plek. Als je geen tijd kwijt wilt zijn met het opruimen en controleren van al je Pokémon en wilt voorkomen dat je Item Storage continu vol is, kun je het beste veel ruimte hebben. Wij houden altijd ongeveer 1.500 plekjes vrij. Dat zou tijdens een normale GO Fest-dag voldoende moeten zijn. Spelers die heel snel spelen zullen echter zelfs hier niet voldoende aan hebben.

Powerbanks

Een andere zeer voor de hand liggende tip is natuurlijk dat je een powerbank nodig hebt. En als je slim bent pak je een powerbank waar je een keer of vier je telefoon mee op kunt laden en neem je die opgeladen mee naar Madrid. Je kunt nooit genoeg voorbereid zijn op een tekort aan stroom. Want zonder stroom werkt je telefoon niet.

Juiste kleding

Laten we gewoon eerlijk zijn, ten opzichte van het weer in Nederland (zomer, waar blijf je?), is het weer in Spanje heel wat beter. Je zou bijna vergeten dat het bestaat, maar vergeet je zonnebrandcrème niet. Verder adviseren we om in ieder geval je garderobe aan te passen naar een wat meer zomers klimaat (maar neem ook warmere kleding mee voor op de heen- en terugreis, want eenmaal terug is het weer niet zo best). Daarnaast kun je overwegen een paraplu mee te nemen, mocht het heel toevallig misschien toch gaan regenen. Maar ook voor schaduw is een paraplu fijn. Als laatste adviseren we een petje. Die beschermt je hoofd tegen de hitte en je gezicht tegen de zon.

Eten en drinken

Wat veel spelers vaak vergeten, is dat je niet alle soorten eten en drinken mee mag nemen. Het is toegestaan om voorverpakt eten en water in flessen mee te nemen. Je mag tevens een lege fles mee nemen om te vullen met water. Ander drinken werd tijdens eerdere jaren niet toegestaan en moest bij de ingang weggegooid worden. Er zijn gratis waterpunten aanwezig in het park. Daarnaast kun je door het hele park heen op verschillende plekken eten en drinken kopen. Hier is ook een variëteit aan dieetvoeding verkrijgbaar. Helaas is hier van te voren niet te veel bekend over. De prijzen zijn echter over het algemeen niet echt goedkoop, dus mocht je het al niet al te breed hebben, kun je hier op besparen.

Gebruik een autocatcher

Met de Pokémon GO Plus + is de perfecte autocatcher op de markt. Nu je Great Balls en Ultra Balls kunt gooien al helemaal. Het voordeel is dat je meer kunt vertrouwen op je apparaat wanneer je raids wilt doen of met andere onderdelen van het spel aan de slag wilt. Uiteraard kun je ook een ander apparaat gebruiken. Nu adviseren we (beetje tegenstrijdig) om zolang het niet nodig is, de autocatcher alleen voor Pokéstops te gebruiken. Maar mocht je een raid gaan doen dan is het zeker een extra kans op shinies die je anders toch niet kreeg.

Kies je favoriete Pokémon!

Er zijn vast nog bepaalde shinies, exclusieve Pokémon of Regionale Pokémon die je moet of wilt hebben. Zorg dat je hebt gekeken in welk gebied deze zitten en loop dan ook vooral daar rond. Dat helpt je om de meeste doelen te voltooien.

Bereid je trades voor

Als je echt bijzondere Pokémon wilt, dan moet je ze vermoedelijk ruilen. Nu kun je natuurlijk hopen op een beetje geluk, maar een goede voorbereiding gaat je helpen. Door een afbeelding te maken met wat je hebt en zoekt en deze op je rugzak te hangen, heb je veel meer kans. Wij hebben hem met deze tool gemaakt. Maar je kunt ook zelf iets in elkaar zetten.

Zorg voor voldoende geld

Je bent in een ander land, die weliswaar ook Euro’s heeft als betaalmiddel (dat scheelt wisselen), maar niet bijster veel gebruikmaakt van pinnen. Neem dus altijd voldoende cash mee (en je pinpas of creditcard zodat je eventueel nog cash bij kunt pinnen bij een bank). Pinnen is vaak in het buitenland nog niet zo’n algemeen gebruikt betaalmiddel als in Nederland, waardoor dat altijd wel iets is om rekening mee te houden.

Vergeet niet dat er nog veel meer is!

Naast de spawns, raids en Researches is er nog veel meer te doen. Denk aan speciale merchandise, PVP-toernooien, lounges en de Football Experience. Natuurlijk wil je vooral veel bijzondere spawns, maar zorg ook dat je de andere dingen doet die je leuk vindt. Je kunt hiervoor de kaart op voorhand al goed doornemen thuis of tijdens de reis. Zorg dat je voor jezelf een beetje weet waar je de voor jou interessante plekken kunt vinden. En geniet ook vooral van het evenement en zorg dat je naar huis gaat met mooie herinneringen en toffe Pokémon.

Wil je een Pokémon GO Plus + kopen? Koop hem dan via deze link en steun NWTV zonder dat jij meer betaalt. Je doet dit dan bij Bol. Op dit moment is hij overigens uitverkocht. Je kunt ervoor kiezen om je te laten waarschuwen wanneer hij er weer is, of hem natuurlijk ergens anders bestellen.

Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je terecht op onze website en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan via TikTok of via Instagram! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven. Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans op kaarten voor Disneyland Paris.