preview
Supercar Collection Simulator

Conclusie
Over het algemeen doet Supercar Collection Simulator niet heel veel meer dan elke andere simulatiegame. Maar wat het spel wél heel goed doet, zijn de verslavende elementen die erin verwerkt zijn. Wanneer er een zeldzaam autootje uit een pakketje komt, voel je de dopamine door je lijf stromen. Al helemaal als de volgende dag je zeldzame autootje over de toonbank vliegt. Hopelijk worden er in de komende periode wat meer updates uitgebracht die zorgen voor bugfixes.In Supercar Collection Simulator open je je eigen winkel voor supercars. Het zijn helaas geen echte supercars: je opent je winkel voor klanten die kleine speelgoedautootjes willen kopen. Het spel brengt redelijk wat nostalgische gevoelens met zich mee, want we zijn allemaal vroeger wel eens samen met onze ouders een speelgoedwinkel binnengestapt. Je wilde toen heel graag alle speelgoedautootjes hebben, maar helaas. In deze simulatie-game mag je wél zo veel mogelijk autootjes verzamelen. Je opent natuurlijk een winkel, dus het gaat om het managen van de winkel en het zorgen voor meer geld. Maar tegelijkertijd probeer je ook je eigen collectie uit te breiden. Denk aan TCG Card Shop Simulator. Die game deed dat ook en dat pakte goed uit. Met deze manier van spelen is het natuurlijk uitstekend speelvoer voor de verzamelliefhebbers, maar is de game het geld waard?

Laten we bij het begin beginnen. Als je een spel start, krijg je niet een keuze over de locatie of het uiterlijk van je winkel. Dat is niet per se nodig vinden wij, maar dat was wel leuk geweest natuurlijk. Als je bij je winkel komt, krijg je eerst een korte tutorial over de besturing en het doel van het spel: verdien zo veel mogelijk geld en maak jouw winkel de grootste ter wereld. De tutorial liet wat te wensen over. Er werd bijvoorbeeld wel gezegd welke knop je moest indrukken, maar niet waarop je moest richten. Dat zorgde voor verwarring en soms ook een beetje frustratie. Je gaat namelijk in je winkel zoeken waarop je nou moet klikken. En dat terwijl je die knop aan het inrammen bent in de hoop dat ie ergens iets activeert.
Tijdens je eerste dag als winkeleigenaar word je verder goed begeleid. Het is nog niet zo druk in je winkel en de bedragen die worden afgerekend worden bijna allemaal gepast betaald. Daardoor hoef je geen wisselgeld terug te geven. Dat scheelt een hele hoop tijd. Na de eerste dag wordt je compleet vrijgelaten. Je bent nu zelf verantwoordelijk voor je winkel. Daar hoort natuurlijk de inkoop, het bijvullen van de producten en het onderhoud aan je winkel bij. Alles is nodig om je winst zo hoog mogelijk te maken. Dat geld heb je dan weer nodig om je winkel beter en groter te maken. Door middel van nieuwe producten, uitbreidingen aan de winkel en nieuw meubilair. De meubels die in je winkel staan, hebben eigenlijk niet zoveel invloed op je gasten, dat vinden we wel jammer. Hierdoor kan je een hele hoop geld besparen op meubels door gewoon wat oudere zooi aan te schaffen.

Het enige nut van nieuw meubilair is het feit dat ze meer capaciteit hebben voor producten, maar waarom zou je dan niet gewoon meerdere oude meubels in je winkel zetten? Dat is eigenlijk onze algemene mening bij Supercar Collection Simulator. Het is een heel oppervlakkig spel zonder enige echte diepgang. Het duurt lang voordat je nieuwe dingen in je winkel kan zetten en het lijkt er dan ook nog eens op dat het niet echt helpt voor het aantal klanten dat je ontvangt. Wat er wél toe doet is de nieuwe producten. Ze kosten meer geld, maar ze leveren nog veel meer op. Denk aan nieuwe racebanen die je in de schappen kan zetten en vooral de nieuwe autosets.
Je kan het zien als voetbalkaartjes of Pokémonkaarten sparen. Mensen willen meer en meer verzamelen en nieuwe sets helpen daar heel erg bij natuurlijk. Het gekke is dat je dat als speler ook graag wilt. Je kan de pakjes die je inkoopt ook zelf openen. En je verwacht het al, maar dat is best verslavend. Vooral voor mensen die graag alles willen verzamelen wat er te verzamelen valt. Het geeft een heel fijn gevoel als je een legendarisch autootje openmaakt dat over de duizend dollar waard is. Je kan er voor kiezen om deze te verkopen, maar ook om hem in je collectie te houden, gewoon voor het hebben of om mee te racen tegen anderen.

Door het racen tegen anderen, echte mensen of de computer, kan je andere dure autootjes verdienen voor je verzameling of voor je winkel. Wat je ermee doet, mag je helemaal zelf weten. Deze races tegen anderen werken als volgt: je zet speelgoedracebanen in je winkel. Daar komen klanten op af die wel een potje willen spelen. Met hulp van power-ups race je tegen elkaar. Die power-ups kan je (uiteraard) ook kopen in je eigen winkel. Power-ups bestaan uit teleporteren, bommen gooien, ijs op de baan leggen en noem het maar op. Dit is een hele goede toevoeging aan de game, omdat het een extra manier is om je collectie uit te breiden in plaats van dat je alléén maar pakjes openmaakt.
Over het algemeen is er niet zo veel speciaals aan Supercar Collection Simulator, maar het verslavende aspect van het verzamelen van de verschillende autootjes, maakt het een uitstekend tijdverdrijf. De game is recentelijk uitgekomen in Early Access en ontwikkelaar Kiki Games zegt de game gedurende de Early Access-periode te verbeteren met feedback van de spelers. Dat is ook wel nodig, want er zit nog wel het een en ander aan bugs in.

Onze conclusie van Supercar Collection Simulator is ondanks de bugs toch positief. De verzameldrang voor alle autootjes is toch te sterk en daarom blijven we het spelen. Verder is de gameplay langzaam en duurt het een tijd om nieuwe producten vrij te spelen. Dat is misschien ook maar goed, want zo betekent elke cent iets voor je winkel. Hopelijk komen er binnenkort wat updates die de bugs eruit halen. Supercar Collection Simulator is vanaf nu in early access te spelen via Steam voor €12,99. Verwacht wordt dat de game een jaar in de early access blijft.