Doorgaan naar artikel
De Nacht van de Wansmaak 2014: Has Risen From The Grave!
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

We kunnen hier wel prat blijven gaan op onze zogeheten goede smaak, stiekem slaat ons hart over van wanstaltige pulp; hoe slechter, hoe beter. De vreugde was dan ook groot toen we hoorden dat De Nacht van de Wansmaak na zeven jaar weer onder de levenden is. Na verschillende vertoningen door België en Nederland in het afgelopen jaar is de aanstaande eindejaarstorunee de ideale manier om 2014 met een omgekeerde maag af te sluiten.

Leek het er anno 2006 nog op dat de bronnen der cinematografische wansmaak nagenoeg waren opgedroogd, inmiddels heeft de digitale revolutie zich voltrokken en duiken er ineens schatten op waarvan samenstellers Jan ‘Mr. Horror’ Doense en Jan ‘Max Rockatansky’ Verheyen zelfs in hun stoutste dromen het bestaan niet durfden te vermoeden.

Terzijde gestaan door Michael ‘The Collector’ Helmerhorst daalden Doense en Verheyen andermaal af tot in de diepste krochten van de wereldcinema teneinde, kniediep wadend door de filmische blubber, vele parels van de wansmaak op te dreggen.

Trouwe bezoekers van De Nacht van de Wansmaak behoeven geen nadere uitleg. De Nacht van de Wansmaak Has Risen From the Grave! biedt hen als vanouds tenenkrommend vermaak met de enthousiaste incompetentie van Z-filmers uit de hele wereld, maar ook een verrassende – en soms schokkende – confrontatie met de grenzen van de exploitation-filmerij.

Laat u meeslepen in een parallelle dimensie met de vele hoogtepunten uit het nieuwe programma, waaronder het naar seks hunkerende moerasmonster Zaat, de hersenetende alien uit The Brainiac, de schaamhaar verzwelgende neanderthaler uit The Beast in the Heat, diverse ‘Greatest Hits’ en nog veel meer de zintuigen teisterend materiaal.

Als vanouds zal De Nacht van de Wansmaak Has Risen From the Grave! op deskundige wijze van live-commentaar worden voorzien door de Nederlandse goeroe van de wansmaak, Jan Doense.