Doorgaan naar artikel

Over ons

NWTV

Zie, ontdek, beleef!

NWTV is in Nederland is de enige Nederlandse website die een bijzondere combinatie onderwerpen samenbrengt waar jongeren tussen de 14 en 30 dagelijks terecht kunnen voor al het nieuws over moderne entertainment. Dankzij goede contacten in zowel binnen- als buitenland brengt NWTV betrouwbare informatie op constante basis. Daarnaast speuren onze redacteuren dagelijkse vele websites af naar nog meer nieuws om zo ons publiek, bestaande uit honderdduizenden Nederlanders per maand, optimaal te kunnen informeren. Wil je overigens ook tot ons team behoren, kijk dan snel hier voor meer informatie. NWTV is in 2012 onder de naam NieuwerwetsTV opgericht door Dirk Wolthuis (toen Omroep Brabant) en Jeffry van Geel (tien Eindhovens Dagblad en XGN), maar is alweer enkele jaren vooral bekend als NWTV.

NWTV focust zich op dit moment op zes verschillende onderwerpen, namelijk: GamesFestivalsFilms,  TV-seriesTech en Bordspellen.

Daarnaast worden daar incidenteel tijdelijke rubrieken aan toegevoegd, zoals de Dagjes Uit. Ook zet NWTV zich in voor het bespreken van virtual reality en zijn onze reviews te vinden op vrgamecritic, iets wat door velen nog als een niche onderwerp wordt gezien binnen de gamesindustrie.

De huidige redactie kenmerkt zich door de grote interesse in de verschillende onderwerpen. Iedere redacteur heeft zich gespecialiseerd in één of meerdere onderwerpen. Door een professionele aansturing van onze redactiemanagers, eindredactie en hoofdredacteur zorgen we tevens voor kwaliteit die we met ieder bericht en iedere video waarborgen.

In 2013 bezochten we verschillende dierentuinen en pretparken in en om Nederland als speciale zomerrubriek

Meer dan tekst

Naast geschreven artikelen, maakt NWTV geregeld video-items op locatie. Dankzij de goede band met onze partners en contacten hebben we de mogelijkheid om verslag te doen van bijzondere evenementen en persvoorstellingen. Voorbeschouwingen van nieuwe programma’s en speelsessies van de laatste games zijn geen uitzondering voor onze film- en serieredactie.

Op uitnodiging van Jagex en Vertigo Six waren we begin 2016 in Londen om onder andere de onthulling van Runescape: Idle Adventures als eerste in de wereld te kunnen zien.

Mediapartner

NWTV heeft een intensieve samenwerking met Vue Cinemas en was in het verleden van verschillende evenementen mediapartner. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het NK-Gaming, het Dutch Gaming Festival in Eindhoven en Indievelopment. In maart van 2017 waren we zelfs mediapartner van een zeer groot evenement, namelijk Comic Con Europe Rotterdam en in 2019 mochten we aan ons indrukwekkende lijstje Dutch Comic Con: Winter Edition toevoegen. Kies je voor NWTV als mediapartner, dan komen we met een eigen stand en voor, tijdens en na evenementen verzorgt NWTV nieuwsupdates en verslaggeving. Mocht u in ons een interessante mediapartner zien dan horen we dat graag in een mailtje naar info@nwtv.nl.

comic-con-vue-nwtv-narrowcasting-slide

Evenementen

Eind 2015 zijn we ook begonnen met het organiseren van Evenementen, helpen bij het organiseren van evenementen en bedrijven vertegenwoordigen op evenementen. Zo organiseerden wij E3XP, hielpen wij bij de WK Finale-uitzending van League of Legends in Eindhoven en stonden we met Final Fantasy XV op Comic Con Amsterdam. Andere grote evenementen waar we jaarlijks te vinden zijn, zijn Dutch Comic Con, The Reality en Firstlook.

Amsterdam Comic Con   comic-con-amsterdam-02

Foto: NWTV: Jeffry van Geel

Tijdens Amsterdam Comic Con was Final Fantasy XV voor het eerst speelbaar in de Benelux op onze stand. (Goed overzicht van de stand, rechts de wachtrij die er bijna altijd stond).

CampZone en The Party

DUH-Events

Sinds 2016 hebben we een doorlopende partnership met DUH-events, organisator van onder andere The Party en CampZone. Op The Party hadden we in 2016 een stand, maar op CampZone pakken we sinds 2016 pas echt helemaal uit. We sponsoren niet alleen Team [HMO], ook zijn we al jaren officieel partner van het evenement. Zo organiseren we onze eigen activiteiten, zorgen we voor nieuwe sponsoren en leveren we prijzen voor een aantal van de vele competities en activiteiten.

nwtv-campzone-01   nwtv-campzone-02

Foto’s van de merkzichtbaarheid van NWTV tijdens CampZone 2016

Interesse?

Neem dan contact met ons op via info@nwtv.nl

De NWTV-tijdlijn:

 • 21 mei 2012: Jeffry van Geel en Dirk Wolthuis richten NieuwerwetsTV op als site die meer dan games biedt (onderwerpen: games, films, muziek, gadgets en series)
 • 21 mei 2012: Jeffry van Geel neemt de taak van hoofdredacteur op zich
 • 1 juli 2012: Muziek wordt toegevoegd als onderwerp
 • 1 januari 2013: Nederlandse televisie wordt toegevoegd als onderwerp
 • 1 juni 2013: Pim van den Berg neemt het hoofdredacteurschap over
 • 1 januari 2014: Nieuwerwets.tv verandert het adres en de naam in NWTV(.nl) voor een betere Nederlandse uitstraling (ipv .tv)
 • 1 juli 2015: Joey Kamsteeg neemt het mede-eigenaarschap over van Dirk Wolthuis
 • 1 augustus 2015: Aloys van Outersterp neemt het hoofdredacteurschap over
 • 1 oktober 2015: Nederlandse televisie wordt verwijderd als onderwerp
 • 1 januari 2017: Muziek wordt veranderd in festivals
 • 1 juli 2017: Pokémon GO-community op Facebook (tegenwoordig de grootste) wordt gestart
 • 1 april 2018: Joey Kamsteeg draagt het volledige eigenaarschap over aan Jeffry van Geel
 • 1 mei 2018: Thom van den Hork en Rutger Engel nemen de taak van hoofdredacteur samen op zich
 • 1 juli 2019: Bordspellen wordt toegevoegd als onderwerp