Doorgaan naar artikel
PlayStation VR uitgesteld
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Vrijwel iedereen die een beetje de toekomstige gadgets in de gaten houdt, heeft weleens gehoord van de virtual reality-bril. Sony komt nu met zijn eigen vr-bril, namelijk de PlayStation VR. De komst van deze bril zou eigenlijk de eerste helft van 2016 op de markt gebracht worden, maar de release is om onbekende redenen uitgesteld.

Paul Raines, de CEO van Gamestop,  bevestigde dit nieuws in een interview met Fox. Hij gaf aan dat de PlayStation VR pas in de herfst beschikbaar zal zijn. De PlayStation VR is één van de verschillende virtual reality-brillen die dit jaar uitgebracht worden. Zo is kortgeleden de Oculus Rift in de voorverkoop gegaan en zal vanaf maart de eerste daarvan geleverd gaan worden. Daarnaast komt dit jaar ook de HTC Vive uit.

Voor de PlayStation VR is geen specifieke releasedatum bekendgemaakt. Ook de verkoopprijs is nog niet bekend. Toch wordt er al volop gespeculeerd en verwachten enkele websites dat de prijs rond de 450 á 500 euro zal zijn. Mocht dit zo zijn dan zal de prijs van de PlayStation VR een stuk lager liggen dan de Oculus Rift welke een prijskaartje van 699,- euro heeft (excl. verzendkosten). Een lagere verkoopprijs van de PlayStation VR kan mogelijk goed uitpakken, gezien de ophef die er ontstond nadat de prijs van de Oculus Rift bekend werd.

PlayStation VR uitgesteld