Doorgaan naar artikel
PlayStation 4 Slim gelekt
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Dat er een nieuwe uitvoering van de PlayStation 4 komt onder de naam PlayStation 4 Neo dat wisten we al. Nu zijn er afbeeldingen gelekt waaruit opgemaakt kan worden dat er mogelijk ook nog een PlayStation 4 Slim op komst is.

Dit is niet zo heel gek gezien er van de vorige consoles van Sony ook een Slim-versie is verschenen. Hoewel er diverse foto’s zijn verschenen van de vermeende kleinere console is het nog niet door Sony bevestigd. Als we kijken naar eerdere generaties gaat het voornamelijk om een kleinere uitvoering, met daarin dezelfde hardware. De PlayStation 4 Slim zal dus niet sneller zijn dan de huidige PS4. Op één van de foto’s staat onder andere de doos afgebeeld waaruit opgemaakt kan worden dat er sowieso een 500GB-versie zal worden ontwikkeld.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat daadwerkelijk het verschil is tussen de PS4 Slim en de huidige PS4. Ook dit is online geplaatst en te zien op onderstaande foto. Het gehele design ziet er iets anders uit en is te zien dat de Slim-versie platter en smaller is en niet de herkenbare streep met verlichting over de voorkant en bovenkant heeft lopen. Daarnaast heeft de controller een kleine metamorfose ondergaan. Hoewel de controller er op het eerste oog hetzelfde uit ziet beschikt hij naast de lichtgevende balk aan de achterkant ook een lichtgevende strip op het aanraakgedeelte op de bovenkant van de controller. Deze is hier bijgeplaatst omdat er steeds meer games zijn waarbij de lichtbalk een functionele toevoeging heeft. Denk hierbij aan de kleurverandering wanneer je levensbalk bijna leeg is.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de PlayStation 4 Slim op 7 september tegelijk worden aangekondigd met de PlayStation 4 Neo.

PlayStation 4 slim

PlayStation 4 slim

PlayStation 4 slim