Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: Pixio, magnetisch LEGO
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over Pixio.

Al bijna 60 jaar geniet jong en oud van LEGO. Het is bijna niet meer weg te denken tijdens de opvoeding van kinderen; vrijwel iedereen heeft weleens een huis, auto of zelfs een hele stad gebouwd. Dit kon je doen zoals het in het boekje werd uitgelegd, maar met wat fantasie kwam je al een heel eind. Een van de grote nadelen was echter het uit elkaar halen van je werkstuk. De bouwsteentjes konden goed vastzitten waarmee je weleens een nagel kon breken tijdens het uit elkaar halen.

Hier spelen de bedenkers van Pixio op in. Wat hun betreft is de tijd van LEGO geweest en zullen de kinderen in de toekomst spelen met magnetische bouwstenen. De stenen zijn in vele verschillende kleuren verkrijgbaar en maken gebruik van neodymium magneten, waarmee alle onderdelen met elkaar worden bevestigd. Volgens de ontwikkelaars werkt Pixio beter dan LEGO, omdat het magnetische systeem een stuk veelzijdiger is en omdat je niet afhankelijk bent van de plaatsing van de nopjes op de stenen.

Ook met Pixio bouw je fantastische werkstukken volgens boekjes, de app en je fantasie. Middels Kickstarter kun je vanaf 19 dollar een beginsetje reserveren.