Doorgaan naar artikel
TP-Link Deco M5 onthuld, een multi-room Wi-Fi accesspoint
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

TP-Link is een Chinese netwerkproducent die vooral bekendstaan om hun draadloze oplossing op het gebied van thuisnetwerken. Onlangs werd de TP-Link Deco M5 onthuld, een multi-room Wi-Fi accesspoint. De Deco M5 is een mesh-netwerkoplossing met een draadloze internetdekking door het hele huis.

Daarnaast is het voorzien van de TP-Link HomeCare beveiliging. Het nieuwe systeem bevat onder andere een geïntegreerde antivirus en biedt bescherming tegen malware. De virusscanner werkt op basis van Trend Micro-technologie. De bijbehorende Deco-app zorgt ervoor dat je het hele netwerk simpel kunt beheren.

De TP-Link Deco M5 wordt standaard geleverd in een multipack met drie units. Deze werken volgens de meest recente mesh-technologie en bieden gecombineerd een dekking door je hele huis. Heb je een groter bereik nodig voor bijvoorbeeld meerdere verdiepingen? Dan zijn de units eenvoudig toe te voegen en naar eigen wens in te stellen. Zo kan het netwerk worden uitgebreid tot wel tien Deco M5-units.

Daarnaast maakt de TP-Link Deco M5 gebruik van de Adaptive Routing Technology (ART), wat ervoor zorgt dat altijd de snelste netwerkverbinding wordt geselecteerd voor de verbonden apparaten. De gebruiker kan zelf de units configureren om bijvoorbeeld je bandbreedte in te stellen of om bepaalde diensten of apparaten een hogere prioriteit te geven. Denk hierbij aan HD video-streaming of online gaming.

De TP-Link Deco M5 is vanaf 15 mei in Nederland beschikbaar voor de adviesprijs van €299,-.