Battle Chasers: Nightwar

Patrick van Meijl, 16 april 2017
Profiel

Op PAX East 2017 was een demo van het aankomende Battle Chasers: Nightwar speelbaar, een dungeon crawler met turn-based gevechten. In Battle Chasers: Nightwar speel je als een groep van drie avonturiers. In de demo kun je je held niet kiezen, maar in de uiteindelijke versie heb je de beschikking over zes personages. Ze hebben stuk voor stuk hun eigen aanvallen, krachten, vaardigheden en uitrustingen. Het eerste personage is een een zwaardvechter, die vooral veel schade toebrengt, en als tweede was er een grote stenen golem, die dienst doet als genezer. De laatste is een pittige kleine dame, die flink hard kan slaan met haar handschoenen.

Het spel heeft een overworld, waarin je van stad naar stad loopt en waar je verschillende kerkers binnen kan gaan. Deze wereld ziet er uit als een soort bewandelbare kaart waarbij je je beweegt tussen interessante plekken. Wel heeft deze kaart nog wat bugs. Zo is het lopen ongemakkelijk en is het soms niet mogelijk om interactie aan te gaan met personen of plekken. Verder zul je je het meest bevinden in de kerkers, hier kun je vrij rondlopen en schakelen tussen je personages om hun verschillende krachten te gebruiken, zoals de hele groep genezen of vijanden verdoven. Maar je zult uiteindelijk toch het belangrijkste van het spel moeten doen: vechten.

battle chasers: nightwar

Het vechtsysteem is turn-based, zoals in Final Fantasy of Pokémon. Je kunt aanvallen, verdedigen of genezen en natuurlijk speciale krachten gebruiken. Dit voelde aanvankelijk heel gevarieerd aan, maar na een paar gevechten heb je de meeste animaties wel gezien en wordt het wat eentonig. Onze verwachting is dat dit anders zal zijn in het volledige spel, aangezien je in de demo op level vijf begint en al veel hebt vrijgespeeld. Als je de vijanden allemaal knock-out hebt geslagen krijg je je buit en ga je door naar de volgende groep. Deze beloning bestaat uit wapens, uitrustingen, geld en crafting-voorwerpen, maar helaas hebben we in de demo nog niks kunnen maken. Wel zijn we benieuwd naar het crafting-systeem, aangezien we heel veel verschillende voorwerpen vonden.

Het spel ziet er wel erg leuk uit; het is een beetje cartoon-achtig, maar dan wel met een duister tintje. De kerkers zitten vol verschillende voorwerpen en ook de vijanden zien er leuk en gevarieerd uit. Over het verhaal weten we nog niet veel, maar het is gebasseerd op de Cult Image-comics. Wat we wel weten is dat het gaat over een paar magische handschoenen, die een van de Battle Chasers bij zich draagt. Haar naam is Gully en de gewilde handschoenen waren eerst van ‘the leader of men’, haar vader. Gully en haar kostbare bezit worden beschermd door de andere personages. Samen reizen ze af naar ‘the Lost Isles’, waar een vriend van hun verdwenen is.

battle chasers: nightwar

Battle Chasers: Nightwar belooft leuk, maar misschien wel wat repetitief te worden. Het ziet er mooi uit en het crafting-systeem heeft de kans erg uitgebreid te worden. De willekeurig gegenereerde kerkers bieden een goede afwisseling en het verhaal kan ook zomaar heel mooi worden. Minpunten zoals de aanwezige bugs en de kans op herhaling mogen de pret hopelijk niet drukken. De demo heeft dus een goede, maar nog niet perfecte, indruk gemaakt. Hopelijk maakt het spel deze wel wanneer hij later dit jaar uitkomt.

Lees volledig artikel