Doorgaan naar artikel
Instapmodel Logitech G413 aangekondigd
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Vandaag is de Logitech G413 aangekondigd, een instapmodel mechanisch toetsenbord. Het biedt ongeëvenaarde prestaties en precisie in een goed doordacht design voor een betaalbare prijs, aldus Logitech. De G413 is voorzien van de exclusieve Logitech Romer-G mechanische toetsen die tot 25 procent sneller reageren dan de standaard soort. De toetsen zijn stijlvol weggewerkt in een behuizing van geborsteld, geanodiseerd aluminium dat voorzien is van een USB Passthrough-poort en achtergrondverlichting. Het toetsenbord wordt geleverd in twee versies: de Logitech G413 Carbon met rode achtergrondverlichting en de Logitech G413 Silver met witte achtergrondverlichting.

Ujesh Desai, vice-president en algemeen directeur van Logitech G, laat het volgende weten:

“We hebben veel tijd besteed aan het ontwerpen en vormgeven van dit toetsenbord, om te zorgen voor geavanceerde prestaties in combinatie met de juiste functies en de juiste prijs. We hebben dit toetsenbord voorzien van features als USB Passthrough, achtergrondverlichting en een metalen afwerking. Mede daardoor zijn we ervan overtuigd dat we met de G413 de perfecte balans hebben gevonden van krachtige prestaties, handige functies en een aantrekkelijk design”

De toetsenverlichting kan niet in meerdere kleuren worden ingesteld, zoals bij de duurdere G810 en G910 Orion Spectrum. Uiteraard praten we dan ook over een hele andere prijsklasse. In de regel zijn mechanische toetsenborden duurder, maar ook kwalitatief een stuk beter dan “normale” toetsenborden met een rubberen dome. Om de gamers hier toch wat in tegemoet te komen is de Logitech G413 aangekondigd.

Het Logitech G413 Mechanical Gaming Keyboard is naar verwachting wereldwijd beschikbaar vanaf april 2017 voor de adviesprijs van €99,99.

Logitech G413 aangekondigd