Doorgaan naar artikel
Vernieuwde Linksys Velop features op komst
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Linksys staat wereldwijd bekend om hun netwerkapparatuur voor zowel bedrijven als thuisgebruikers en heeft inmiddels ruim 100 miljoen routers verkocht. Het bedrijf heeft routers in verschillende vormen en maten. Op het gebied van draadloze routers hebben ze de Linksys Velop. Dat is een systeem dat gepaard kan worden om zo volledige dekking te bieden in grote ruimtes. Linksys heeft aangegeven dat er nieuwe Linksys Velop features op komst zijn in de Linksys app.

De eerste nieuwe feature is de Bridge Mode voor de Velop. Veel thuisgebruikers krijgen van hun internetleverancier een standaard modem met router functie. Vandaag de dag zijn deze ook vrijwel allemaal voorzien van draadloze functionaliteiten. Deze apparaten kunnen vaak niet verplaatst of vervangen worden, omdat ze steeds meer diensten ondersteunen zoals VOIP (Voice Over IP) of IPTV. Wanneer de Velop in Bride Mode wordt geconfigureerd en is aangesloten op het standaard modem, kunnen de verbonden apparaten via het Wi-Fi signaal met elkaar communiceren. Zo kan bijvoorbeeld een netwerkprinter die is aangesloten op het modem, printopdrachten ontvangen van een werkplek die draadloos is aangesloten op de Linksys Velop. Deze Bridge Mode kunnen gebruikers dadelijke eenvoudig inschakelen via de Linksys app.

Bij het inschakelen van de Bridge Mode zijn er nog enkele features beschikbaar waaronder een dynamische Tri-Band selectie. De Linksys Velop selecteert dynamisch één van de drie bands (een 2,4GHz of een van de 5GHz bands) die de beste verbinding biedt. Hiermee wordt een optimale internetsnelheid geleverd aan gebruikers. Daarbij is er een gast netwerk mogelijk en zijn er automatische firmware updates die ervoor zorgen dat de Velop ten alle tijden up-to-date is.

De tweede nieuwe feature is de ‘Parental Controls Scheduler’. Deze feature is volledig nieuw in de app voor de Linksys Velop-systemen, maar ook voor de Max-Stream, WRT en EA series. De feature biedt de mogelijkheid om als ouder een schema in te stellen voor je kinderen. Volgens dit schema kan het apparaat van je kind op bepaalde momenten wel, of juist geen verbinding maken met het internet.

De Linksys Velop wordt geleverd in verschillende configuraties van een, twee of drie nodes.  Deze kunnen met elkaar worden verbonden om het draadloze netwerkbereik te vergroten volgens het mesh-systeem. Meer informatie over de Linksys Velop is op de officiële site te lezen.

Linksys Velop features