Doorgaan naar artikel
Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom is een prachtige game die anders is dan zijn voorganger. Dit valt gelukkig goed uit, want dit onderscheidt het spel van de vele andere JRPG's op de markt. De nieuwe spelmodi zijn ook interessant waardoor het spel langer leuk zal blijven.

Bandai Namco heeft tijdens Gamescom meer informatie vrijgegeven over Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom. Daarbij hoorde ook een nieuwe trailer, waarin de gedachte achter het verhaal naar voren komt. Wij mochten de demo uitproberen.

Ni No Kuni 2 speelt zich in dezelfde wereld af als het eerste deel, maar leert ons een ander verhaal. Het tweede deel vertelt over Evan, een jongen die koning zou worden van het grote koninkrijk tot hij moest vluchten. De adviseur van zijn vader zag namelijk kans om het land te claimen. Hij moet proberen om kleine dorpjes te overtuigen hem te helpen om de huidige kwaadaardige koning te overwinnen. Elk koninkrijk heeft zijn eigen beschermer die ook overtuigd dient te worden in Evan’s tocht naar gerechtigheid. Echter zijn alle heersers van de onderlinge rijken corrupt geraakt door de duistere adviseur. Het is aan Evan om hun het juiste pad te tonen en de adviseur te verslaan.

De verschillende gebieden tonen dezelfde magie als het eerste deel. Enkele plekken zullen ook bekend lijken. Toch zeggen de ontwikkelaars dat het spel anders zal zijn dan Ni No Kuni 1. Er zijn ook twee nieuwe modi: Kingdom Mode en Skirmish. In Kingdom Mode moet de speler een eigen koninkrijk bouwen door middel van het rekruteren van dorpjes. Afhankelijk van welk dorpje de speler benadert, zal het rijk beschikken over hulpmiddelen die de speler verder brengt. Als een dorp bijvoorbeeld boten kan bouwen, kan hij varen naar andere eilanden. Desondanks zal een koninkrijk ook te maken krijgen met aanvallen van buiten af, dus zal hij ook tijd en kapitaal moeten stoppen in militaire voorzieningen.

Ni No Kuni 2, Ni No Kuni II

In Skirmish zijn de gevechten iets simpeler. Hier bestuurt de speler Evan en groepjes legers om hem heen. Deze kun je om je heen draaien en zij hebben specifieke krachten zoals helen en luchtaanvallen. In de kern is dit een spelletje steen-papier-schaar, want hamers zijn zwak tegen zwaarden maar die zijn weer zwak tegen boogschutters. Het is een simplistische versie van het spel en ziet er schattiger uit dan de hoofdmodus. Erg moeilijk is de gameplay niet, maar het is een welkome afwisseling van de hoofdgame.

Tijdens onze speelsessie werd duidelijk dat Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom dezelfde diepgang heeft als het eerste deel en misschien wel meer. De wereld ademt pracht en praal en verleidt de speler om meer te willen zien. Qua gameplay speelt ongeveer hetzelfde als het eerste deel maar dan sterk verbeterd. Het combat-systeem werkt soepeler en het ziet er nog mooier uit dan eerst. Wij zijn erg benieuwd naar wat het verhaal in petto heeft. Met alle verschillende spelmodi is het duidelijk dat Ni No Kuni 2 de gemiddelde speler nog lang bezig zal houden.

Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom moet 19 januari 2018 uitkomen voor PlayStation 4 (Pro) en pc. Het is alweer anderhalf jaar geleden dat de game werd aangekondigd.