Doorgaan naar artikel
The Lego Ninjago Movie Videogame
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

Conclusie

De Lego-charme is ook in dit spel weer groots aanwezig. De flauwe humor en bouwbare wereld zullen voor jong en oud zorgen voor speelplezier. De grootste vernieuwing is het vechtsysteem, helaas zijn er daarnaast niet veel nieuwe dingen te vinden.

De lijst aan Lego-games groeit maar door en is ondertussen al flink lang. Velen herinneren zich nog de oude klassiekers, zoals Lego Racers en Lego Island. Hierna kwamen er ook steeds meer die zich baseerden op bekende films zoals Lego Star Wars en Lego Harry Potter. Recentelijk zien we in de bioscoop ook steeds vaker de geel-hoofdige poppetjes langskomen. De nieuwste film die gaat verschijnen krijgt vrijwel meteen een speelbare versie erbij, namelijk The Lego Ninjago Movie Videogame. Op Gamescom konden wij er een half uurtje mee aan de slag, hier lees je of de blokkige wereld zijn charme nog niet verloren is.

Je speelt als verschillende personages uit de film, vrijwel allemaal ninja’s met hun eigen vechtstijl en speciale vaardigheden. Wij speelden met een sterke zwaardvechter en een man met een hamer. Beide hadden hun eigen specialiteiten, zo kon er met de hamer grote knoppen worden ingeslagen. De grootste vernieuwing is het vechtsysteem, het voelt allemaal erg vlot en er zijn allerlei combo’s te ontdekken. Alles loopt verder vloeiend, zonder overduidelijke bugs of glitches. De game ziet er ook weer net een stukje beter uit dan de vorige, zoals dat iedere keer het geval is.

Het grootste pluspunt aan The Lego Ninjago Movie Videogame en alle andere spellen van Lego, is de charme. Het bouwen van gekke apparaten om je verder te helpen in het level, de onwijs flauwe humor die er iedere keer weer in zit en alle extra’s om te verzamelen, gaan er weer voor zorgen dat dit een succes wordt. Het zal geen release zijn waar menig hardcore-gamer op zit te wachten, maar iedereen die een lekker luchtig spel zoekt om met een vriend te spelen, zal dit fantastisch vinden. Ook kinderen zullen zich uiteraard gaan vermaken. Tot nu toe zijn we dus gecharmeerd van deze game, nu is het afwachten of het complete product deze charme behoudt.