Doorgaan naar artikel
Razer Chroma en Philips Hue gecombineerd
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

Door de samenwerking tussen Razer en Philips is het mogelijk om de Chroma-verlichting uit te breiden van je apparaten naar je hele kamer. Het is een lust voor het oog en bezorgt een extra dimensie tijdens het gamen. Hopelijk worden er meer games ontwikkeld die dit ondersteunen.

Vrijwel de hele gaminglijn van Razer is voorzien van hun welbekende Chroma-verlichting. De hardware is voorzien van LED-lampjes die middels een stukje software in elke denkbare kleur ingesteld kunnen worden. Al enkele jaren heeft Philips ook enkele lampen in hun assortiment waarmee bijvoorbeeld de huiskamer wordt belicht in een kleur naar keuze. Door een slimme samenwerking zijn de Razer Chroma en Philips Hue gecombineerd, wat zorgt voor een waar lichtfestijn op je computerkamer.

Het was al een hele tijd mogelijk om meerdere Razer-producten op elkaar af te stemmen: middels de Synapse-software is het mogelijk om met een simpele klik alle aanwezige apparaten te synchroniseren, zodat ze allemaal dezelfde kleur en stijl krijgen. Dit is natuurlijk een lust voor het oog waar menig pc-gamer van gaat watertanden. Mocht je nog een stapje verder willen gaan, kan je naast je muis, toetsenbord, muismat en nog veel meer producten van Razer, ook een setje aanschaffen uit het Pilips Hue-assortiment.

Je dient wel minimaal een starterkit aan te schaffen waar de Hue Bridge onder valt. Dit is het basisstation die de lampen aanstuurt. De Bridge is een klein blokje dat simpelweg op de netvoeding wordt aangesloten en met een netwerkkabel op je thuisnetwerk wordt aangesloten. Vervolgens kan je met de bijbehorende app de aanwezige lampen zoeken en toevoegen aan je profiel om ze vervolgens een kleurtje te geven. Bovendien biedt de app nog veel meer mogelijkheden, zoals een tijdsprofiel waarmee bijvoorbeeld de lampen kunnen worden ingeschakeld als je wekker afgaat.

Razer Chroma en Philips Hue

Als je de lampen wilt integreren op je computerkamer samen met je Razer-apparatuur, is dit mogelijk middels de Synapse-software. Heb je een vaste kleurstijl op je gaminghardware, dan kan je deze doortrekken op de rest van de verlichting in de kamer. Dit zorgt voor een intense ervaring en lichtshow tijdens het gamen. Middels de beschikbare Hue Entertainment-api (Application Program Interface) van Philips is het bijvoorbeeld voor game-ontwikkelaars mogelijk om de verlichting in hun game te verwerken. De game Overwatch is hier een goed voorbeeld van. Zo wordt je verlichting niet zomaar één kleur maar past het zich aan de game aan. Verandert de omgeving of situatie, dan is dit merkbaar aan de verlichting. De combinatie van Razer Chroma en Philips Hue bezorgt de gamer een nieuwe dimensie van gamen.

Bij het gebruik van meerdere lampen wordt de hele kamer verlicht. Dit is een bijzondere ervaring en in een donkere kamer is het een lust voor het oog. Ondanks dat je intensief aan het gamen bent, krijg je het lichtfestijn toch mee. Het is wellicht wel een persoonlijke ervaring en wellicht is op sommige momenten de algehele verlichting iets te veel van het goede voor sommige spelers. Je dient ook wel een investering te maken, aangezien je zowel de Hue Bridge als een set lampen nodig hebt. Maar als je een liefhebber bent van een kleurrijke computerkamer, dan is dit het geld zeker waard.