Doorgaan naar artikel
Hitman 2
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

Conclusie

Hitman 2 gaat voortborduren op het eerste deel en dat is helemaal prima. Een grafische update, wat kleine verbeteringen, vernieuwende locaties en originele moordpraktijken zorgen ervoor dat het allemaal gevarieerd blijft aanvoelen.

Agent 47 is ondertussen een begrip in de gaming-wereld. Na vele Hitman-spellen en zelfs een verfilming, zullen er weinig gamers meer zijn die onze kale sluipmoordenaar niet kennen. In 2016 kwam het meest recente deel episodisch uit. Sommigen waren hier op tegen, maar eigenlijk was het wel logisch. Je speelde in Hitman al langer het ene grote level na het andere, wat prima past in een episodische release. De nieuwste telg is Hitman 2, die weer van het episodische afgaat. Wij konden aan de slag met het gehele eerste level, maar kon dat een goede indruk achterlaten?

De missie speelt zich af in Miami. De locatie is in tweeën verdeeld: je hebt de racebaan en een conferentiecentrum. In beide gebieden bevindt zich een doel dat gedood dient te worden. Beide gebieden zagen er prachtig uit. Vooral de levendigheid sprong eruit. Er lopen overal mensen rond, er worden ijsjes verkocht, er is een race aan de gang en nog veel meer. Hierdoor voelt het echt alsof je maar een simpel persoon in het publiek bent, terwijl je stiekem wat mensen komt vermoorden.

hitman 2, Hitman 2-launchtrailer

Een voordeel van de verdeling van het level is dat het meteen variatie biedt kort na elkaar, ook in de gameplay. De ene moord heeft wat meer tijdsdruk. Wil je op de meest spectaculaire manier afrekenen met het slachtoffer? Dan zul je snel moeten zijn. Bij de andere eliminatie moet je in plaats van snel vooral voorzichtig en secuur zijn. Samen zorgt dit voor een fijne verandering van tempo en meteen een goede indruk van het spel.

Iets wat erg fijn was, waren de zogenaamde ‘kansen’ die je kunt volgen. Zodra je een gesprek opvangt dat een hint geeft over hoe je een van je doelen kunt ombrengen, kun je deze tip gaan volgen. Hierdoor zul je nooit compleet vastzitten omdat je niet weet hoe je verder moet. Gelukkig is dit voor de echte hardcore-spelers optioneel, die kunnen het volledig uitzetten en zelf alles uitzoeken.

hitman 2

Tevens zijn er kleine veranderingen in de kern-gameplay van Hitman 2 doorgevoerd waardoor het net wat prettiger aanvoelt. Denk aan een koffer waarin je voortaan geweren, bommen en dergelijke kunt vervoeren. Ook is de intelligentie van de computergestuurde vijanden een stuk verbeterd, waardoor vooral vuurgevechten realistischer en spannender zijn. Daarnaast zullen bosjes en hoog gras je beter beschermen en kun je je verbergen in groepjes mensen. Allemaal kleine veranderingen die samen zorgen voor een betere ervaring.

Door dit level hebben we wel kunnen zien dat Hitman 2 niet veel zal gaan verschillen van zijn voorganger, maar dat is niet erg. De grootste veranderingen zullen de locaties en de manieren van moorden zijn. Dit blijft gelukkig nog lang leuk, zolang er wat originaliteit in iedere locatie zit. De ontwikkelaars hebben al gemeld dat ze een ‘world of assassination’ willen creëren, waarin Agent 47 de wereld over kan reizen en overal missies kan uitvoeren. Hitman 2 gaat hier een prima toevoeging aan zijn.