Doorgaan naar artikel
My Hero One’s Justice
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

My Hero One's Justice is in de kern een prima vechtspel met verschillende interessante onderdelen. Vooral voor liefhebbers van de serie is het een goed spel, mede dankzij alle verwijzingen. Voor mensen die onbekend zijn met de serie, word je overdonderd door alle informatie en content, waardoor het snel afschrikt. Als je daar echter doorheen weet te komen, heb je een solide vechtgame die je zeker zoet houdt totdat Jump Force uitkomt.

Bandai Namco is goed op dreef met games gebaseerd op anime’s. Zo kwam de ontwikkelaar al eerder met Naruto to Boruto: Shinobi Striker, Dragon Ball FighterZ en komt Jump Force volgend jaar uit. Nu is My Hero One’s Justice aan de beurt, als zoethoudertje tot die tijd. Het is de tweede game in de My Hero Academia-serie. Lees hier of dit vechtspel zich weet te onderscheiden van de andere vechtspellen uit de keuken van Bandai Namco.

My Hero One's Justice

Voor mensen die onbekend zijn met de serie: het speelt zich af in een wereld waarbij mensen met superkrachten de norm zijn, behalve voor de hoofdpersoon. Dit verandert, wanneer hij zijn eigen kracht krijgt van de grootste held op aarde, na een heldhaftige reddingsactie. Dit betekent echter ook dat allerlei schurken hun weg vinden naar hem. Deze game draait om twee verhalen, namelijk die van de helden en die van de slechteriken. In beide verhalen speel je als verschillende superhelden of schurken en kun je gebruik maken van twee sidekicks die je ondersteunen met aanvallen. Er zijn genoeg flitsende aanvallen die de omgeving kunnen verwoesten, dus de arena’s waar je tegen elkaar knokt zullen niet lang standhouden dankzij de intense gevechten.

Eenmaal gestart met de verhaalmodus, ga je als allereerste het pad der helden bewandelen. Daar leer je meer over de achtergrond van de hoofdpersonen en het gevecht tussen goed en kwaad. Tegelijkertijd leer je de besturing van het spel en de verschillende aanvallen die er bestaan. De achtergrond van het spel wordt verteld middels een stripverhaal vol informatie en is vrij gedetailleerd. Voor liefhebbers van de serie is dat erg leuk, maar voor nieuwkomers gebeurt er erg veel in korte tijd, waardoor het overzicht snel verdwijnt. Na een paar gevechten weet je al snel niet meer wie wie is en wat hun rol is in het verhaal.

My Hero One's Justice

Naast de verhaalmodus, zijn er nog een hoop andere modi waarmee men zich kan vermaken. Zo kun je online tegen anderen vechten, tegen de computer knokken en zijn er missies te spelen. In deze missies moet je aan verschillende condities voldoen tijdens het gevecht of krijg je bepaalde beperkingen opgelegd. Hiermee kun je jezelf testen op verschillende onderdelen. Daarnaast zijn er ook genoeg kleine andere zaken zoals een gallerij en het aanpassen van het profiel en dergelijke. Er is zodoende erg veel content om te ontdekken in My Hero One’s Justice. Echter is het zo volgegooid met content, dat je door de bomen het bos nauwelijks meer kan zien. Na elk gevecht, elke missie en elk filmpje krijg je een melding van nieuw vrijgespeelde content. Na de zoveelste keer heb je geen idee meer wat je nu precies hebt gekregen of gedaan. Ergens voelt het daardoor ook als een klus om alle gevechten in te gaan.

Door dit alles is My Hero One’s Justice vooral een plezier voor fans van de serie. In de kern is het spel goed gebouwd met technisch uitdagende strategieën, maar als geïnteresseerde is het de grote hoeveelheid aan content waardoor je snel overspoelt wordt. Zodoende wordt een goed spel erg weggecijferd door de onduidelijkheid aan menu’s, teksten, filmpjes en unlocks. Zo zal een nieuwkomer binnen de serie deze game niet erg snel oppakken door de overdaad aan mogelijkheden, wat toch jammer is, aangezien het technische aspect van het spel erg sterk is.

My Hero One’s Justice is voor deze review gespeeld op een PlayStation 4. Het spel is ook beschikbaar voor Xbox One, Nintendo Switch en pc.