Doorgaan naar artikel
Britt Luttik
Britt Luttik
Redacteur
Profiel

Het is weer bijna tijd voor het hoogtepunt van het jaar, namelijk de NWTV-Awards. Ieder jaar beginnen we met Awards, waarbij jij een stem hebt in het bepalen van het beste product van het jaar. Voor gadgets hebben we maar liefst vier verschillende categorieën vol interessante producten: beste hardware, beste audio-apparaat, beste smartphone en beste randapparatuur. In de weken voor de awards kondigen we de zorgvuldig genomineerde apparaten aan. Nu is het aan de categorie beste hardware, hier lees je welke producten wij nomineren voor de NWTV-Awards 2018! Stemmen op deze categorie kan hier.

Apple Watch Series 4

Als het om smartwatches gaat, is de Apple Watch nog altijd een erg geliefd product op de markt. Apple was er al vroeg bij toen de allereerste smartwatches op de markt werden uitgebracht, maar heeft sindsdien niet stilgezeten. Dit jaar werd de vierde generatie aangekondigd die uitgerust werd met een flink aantal upgrades waaronder een groter scherm, betere prestaties en een verbeterde hartslagsensor. Voor een heleboel iPhone-bezitters is de Apple Watch een logische keuze aangezien de software van watchOS precies op iOS is afgesteld.

Philips Momentum 436M6

Philips kennen we natuurlijk van verschillende producten, waaronder televisies. Dit jaar heeft het bedrijf zich ook gericht op de gamingmarkt en bracht daarvoor de Philips Momentum 436M6 uit, een hybride van een monitor en een televisie. Eigenlijk de perfecte balans voor diegene die graag op tv-formaat wil gamen, maar niet ten koste van vertragingen die normale televisies vaak vertonen. De Momentum heeft daarnaast een 4K-resolutie met ondersteuning voor HDR en is voorzien van Ambiglow. Dit is de bekende techniek van Philips-televisies waarmee door middel van LED aan de achterzijde licht van passende kleuren wordt voorzien. Als je nog op zoek bent naar een groot beeldscherm om lekker op te kunnen gamen, is de Momentum zeker een aanrader. Daarom verdient deze een plekje tussen de nominaties.

review
Philips Momentum 436M6

Sony AF8 OLED-tv

Afgelopen jaar was het jaar van de OLED-schermen die we steeds meer in opkomst zien komen. Sony deed daar ook aan mee met het AF8 OLED-topmodel. Met een verbluffend beeld, perfecte zwartwaarden en ontzettend mooie kleuren, beviel de tv ons erg goed zoals je hier in de review kunt lezen. Wat de OLED zo bijzonder maakt is dat zwart werkelijk zwart is zonder enige vorm van backlight. Verder is de Sony AF8 uitgerust met 4K HDR-ondersteuning en tevens zijn de ingebouwde speakers ook behoorlijk goed dankzij Acoustic Surface. Dit fraaie stukje technologie zorgt ervoor dat de ervaring op de tv steeds indrukwekkender wordt.

review
Sony AF8 OLED-televisie

HTC Vive Pro

VR wordt steeds interessanter en dus begint de markt ook te groeien. Er is inmiddels al redelijk wat keuze ontstaan, maar mensen met de grootste portemonnee zijn liefhebber van de HTC Vive. De Vive is al enkele jaren uit, dus dit jaar was het eindelijk tijd voor een upgrade naar de Pro. De Pro biedt een hoop interessante verbeteringen, waaronder een hogere resolutie en ingebouwde headphones, iets wat een hoop fans kunnen waarderen. Hoewel de nieuwe versie een flink prijskaartje heeft, is het wel een van de beste VR-headsets die momenteel te krijgen is.

Mobvoi TicWatch Pro

De markt van smartwatches wordt steeds groter en populairder, waardoor er behoorlijk veel keuze is. Mobvoi positioneert zichzelf in de markt dankzij haar kwalitatieve en interessant geprijsde TicWatch. De TicWatch Pro die we onlangs mochten reviewen, viel dan ook ontzettend in de smaak. Wat de smartwatch zo interessant maakt is dat deze bestaat uit een LCD- en een Amoled-scherm waardoor de accuduur flink verlengt wordt. Ook ziet de TicWatch Pro erg luxe en zakelijk uit dankzij het design en de leren band. Daardoor verdient deze niet alleen een prijs voor stijl, maar ook een nominatie voor de NWTV-Awards.

review
TicWatch Pro

Philips 221B8

Ook op gebied van budgetmonitoren doet Philips het erg goed en dat bewezen ze met de Philips 221B8, die dit jaar aangekondigd werd. De monitor heeft een bijzonder scherp oog voor gebruikersvriendelijkheid en productiviteit, dankzij de flicker-free technologie en de LowBlue-modus. Met een Full HD-resolutie, 16,7-miljoen toonbare kleuren en aansluitingen voor onder andere HDMI en DisplayPort, is de prijs van maar liefst €139 erg scherp en aantrekkelijk voor een grote groep gebruikers. De 221B8 verdient dan ook een award voor de bewuste keuzes die gemaakt zijn om de prijs laag te houden, zonder het product minder interessant te maken.

Royole RoWrite

Een van de meest bijzondere gadgets die we dit jaar zagen verschijnen was de Royole RoWrite. De RoWrite is een slimme notitieboek waarin je ideeën, notities, en tekeningen kunt maken. Dit wordt allemaal digitaal opgeslagen waardoor je je werk kunt delen met collega’s, familie en vrienden. Dit klinkt niet alleen als een gadget die leuk is om te hebben, maar vooral ook ontzettend handig is. Denk aan vergaderingen waarin je notities maakt die je vervolgens nooit meer kwijt hoeft te raken. Of een tekening die je direct digitaal kunt delen met een vriend, zonder dat hier een foto of scan van gemaakt moet worden. De RoWrite werkt met een app die voor zowel iOS en Android beschikbaar is. Daardoor is dit een absolute must-have gadget en verdient het een nominatie voor ‘Beste Hardware’!

Sennheiser AMBEO Smart Headset
Beste Hardware