CES 2019: Razer Turret voor Xbox One maakt gamen zonder controller mogelijk

Johan van de Westerlo, 10 januari 2019
Profiel

Niet lang geleden werd bekendgemaakt dat de console van Microsoft naast de controllers ook een muis en toetsenbord gaat ondersteunen. Er zijn fabrikanten die daar slim op inspelen met een eigen product en daar is de Razer Turret voor Xbox One er één van.

Wanneer je een muis en toetsenbord op je Xbox One wilt gebruiken zit je vaak op de bank, althans veel gamers hebben hun console in de huiskamer op een tv aangesloten. Niet alle toetsenborden zijn dan fijn om te gebruiken, maar dit zal met de Razer Turret anders zijn. Dit compacte setje zou veel gemak moeten bieden voor de bankzitters en tegelijkertijd ideaal moeten zijn voor de echte gamers.

Het toetsenbord heeft een uitschuifbaar platform waar je de muis op kunt gebruiken. Je hoeft hierdoor niet je muis langs je been op de bank te leggen en het toetsenbord op je schoot. Uiteraard is de Razer Turret voor Xbox One ook voorzien met de Chroma-verlichting zoals we die al van veel andere producten kennen. Dus het is ook nog eens leuk voor het oog. Het is een draadloze set die je kunt opladen en dus geen kabel bij nodig hebt; de verbinding wordt namelijk via een USB-stick gemaakt.

De Razer Turret voor Xbox One zal in het eerste kwartaal van 2019 beschikbaar zijn voor de adviesprijs van $249,-.